Utställningar

I Sofia kyrka har vi ofta olika slags konstutställningar. Vi lyfter gärna fram lokala konstnärer och aktuella ämnen.

Sofia kyrka och dess interiör är ett konstverk i sig. Besök gärna vår vackra kyrka. Den är öppen dagligen kl 11-17.

Vill du ställa ut i Sofia kyrka?

Du som är konstnär och har material som du tror skulle passa att visa i Sofia kyrka, välkommen att höra av dig till oss!

Vi i den rika delen av mänskligheten lever långt över jordens resurser. Det får katastrofala konsekvenser för allt liv. Det är dags för en omvändelse, att vi tillsammans ställer oss på livets sida. Livet ger aldrig upp, och det ger oss hopp.

Torbjörn Andersson är en före detta psykolog och psykoterapeut, nu pensionär, som med stigande frustration ser politiska ledares oförmåga att ta klimatnöden på allvar, och deras oduglighet att handla ansvarsfullt för en mänsklig framtid.
Utställningen har skapats av Torbjörn Andersson inom ramen för Sofia församlings klimatarbete, inspirerat av biskop Andreas Holmbergs herdabrev ”Gud såg att det var gott”.

Glasrummet, Sofia kyrka tis 16 april–6 maj. Kyrkan är öpen varje dag kl 11–17.

I samband med utställningen inbjuds också till workshopen "Bli klimatinspiratör" med Pia Björstrand. Läs mer om den här: https://www.facebook.com/events/3361269670836458

 

Konstsalong i Sjöstadskapellet lörd 27 april kl 11-15.

Ta en promenad till Sjöstadskapellet där lokala konstnärer ställer ut sina alster alltifrån målningar till bonader och skulpturer.

Det bjuds på akloholfritt bubbel & salta pinnar och alla är hjärtligt välkomna!