Foto: Jim Elfström

Vandra för kropp och själ

Följ med på gemensam pilgrimsvandring. I rörelsen, gemenskapen och naturen kan vi uppleva det andliga.

Pilgrimsvandra 

Vi pilgrimsvandrar tillsammans på olika platser i Åkersberga.  Ibland åker vi till närområden för att vandra. Ta med egen matsäck på vandringarna. Du bör kunna gå obehindrat i lätt kuperad terräng. Samtliga vandringar är 4–6 km och tar cirka 2–2,5 timme. Samling på bakgården vid Åkersberga kyrkliga centrum (Bergavägen 13) kl. 13.00. Vi är åter ca kl. 15.30.

Vi ses varannan torsdag med start den 11 januari för vårterminen 2024.
För mer information och anmälan kontakta Maria Skogh.

Vandring 13 augusti med vackra texter och tankar på temat "träd". Foto: Marie Lönnqvist

Livets väg

Pilgrimsvandring har alltid varit kännetecken för en levande kyrka. De första kristna kallades för ”Vägen”. Man gick livets väg! Hur det än är så är vi alla på samma väg, livets väg. Ordet pilgrim är latin och betyder främling. Vi möter det som är främmande både inom oss själva, men också utanför, att våga möta våra medmänniskor med kärlek och respekt.

Sju nycklar

Pilgrimsvandringen har sju nyckelord som vi kan ha med oss när vi går: Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.

Mötesplatser

Känslan av gemenskap är viktig. Svenska kyrkan är en mötesplats genom hela livet där vi kan träffas, lära känna varandra, utbyta erfarenheter, inspireras och umgås.

Pilgrimsleden Ljusterö

På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vad möter du bortom vägkröken, och inom dig?

Frälsarkransstigen på Ljusterö

Välkommen att gå en stillsam och tänkvärd vandringsstig vid Ljusterö kyrkas prästgård.

Filmer om tro, hopp och livet

Ta del av tankar och ord om att hitta det heliga och om att leva här och nu. Karen och Lena guidar oss i några korta filmer. Se filmerna här.