Foto: Daniel Lönnbäck

Konfirmand 2023-2024

Välkommen att bli konfirmand i Lambohov och Nykil.

Alla har frågor och funderingar. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden.
Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar. Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan vaken just nu och frågar sig samma sak? Oroar sig andra i min ålder för det här?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer över 25 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. För att du ska kunna lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar. Konfirmation är en upptäcktsresa som vi gör tillsammans.

I Slaka-Nykils pastorat har vi fyra konfirmandgrupper:

Lambohov onsdag (uppstart 14 september)

Nykil torsdag (uppstart 14 september i Lambohov)

Lambohov - musikkonfa (uppstart 14 september)

Speedkonfa (uppstart 30 november)

Här kan du läsa mer om grupperna och anmäla dig:

Konfirmation

Vad är egentligen lycka? Finns Gud? Varför är det så orättvist? Vad är en bra människa? Under konfirmandtiden får du fundera och prata om både stora och små livsfrågor tillsammans med kompisar, äldre ungdomar och vuxna.