Barn (6-13 år)

Våra olika församlingar och distrikt har aktiviteter för barn i åldrarna 6-13 år varje vecka. Välkommen precis som du är.

Miniorer i Stockslyckekyrkan

I Stockslyckekyrkan finns miniorerna för dig som går i förskoleklass t.o.m. årskurs 3. Aktiviteterna är varierade och vi hittar på massvis av kul under en termin. Gruppen kräver ingen anmälan och är kostnadsfri.

Barnkörer

I våra körer får du möjlighet att utveckla rösten och musikaliteten. Du får medverka i spännande projekt och dela glädjen i musiken med många nya vänner. Vi framträder ofta i våra kyrkor, och deltar med sång vid årets stora högtider. Här hittar du information om körerna och om hur du kan anmäla dig.

Tisdags och Efter Plugget i Hemsjö

En öppen verksamhet för barn mellan 6-12 år.

Klubb Fisken i Ödenäs

Träffas varannan fredag 17.00 -19.00 och är till för dig som är mellan 6 och 12 år.

Måndax i Stockslycke (åk. 4 - 6)

En öppen fritidsgård för dig som går i mellanstadiet: åk. 4-6. Här finns ett café, tv-spelsrum, pysselhörna, spelhörna, biljardbord, pingis/bandyrum och ytor för allmänt häng. Välkommen!

Några barn kollar på en mobiltelefon och skrattar tillsammans.

Tisdax i Noltorpskyrkan

En fritidsverksamhet med drop-in för dig i åk 4-6. Vi har café, pysselhörna, biljardbord, pingis och ytor för allmänt häng.

Scouter i Noltorpskyrkan

En grupp för dig som gillar att vara utomhus, och att samarbeta med andra! Från förskoleklass och uppåt, indelat i patruller efter ålder.

En ledare visar upp en instruerande tavla för klassen.

Söndagsskola

Söndagsskola i Svenska kyrkan i Alingsås erbjuds i Noltorpskyrkan.

En flicka sticker ner ett tänt ljus i sanden i en stor ljusbärare.

Barn i sorg

Svenska kyrkan Alingsås inbjuder till stödgrupp för barn i skolåldern som förlorat en familjemedlem. Tillsammans funderar vi på vad som blivit annorlunda efter dödsfallet och får på olika sätt ge uttryck för vår sorg och saknad. Dödsfallet kan ligga nära eller långt tillbaka i tiden. Sorgegrupperna är små med 4-8 deltagare och träffas vid åtta tillfällen.​ Alla är välkomna oavsett livsåskådning och grupperna är avgiftsfria.

Fjärilen

Har du det jobbigt hemma? Välkommen till Fjärilen- en stödgruppsverksamhet för barn och ungdomar som har en jobbig hemsituation.