Odla tillsammans på kyrkmalmen

Trädgård kan vara en bra plats för återhämtning och vila. Den kan också vara en plats för gemenskap och nya möten. Om du är intresserad av att sköta om en egen odlingslott på Älvsby kyrkmalm är du välkommen in med en intresseanmälan.

 

Du ansvarar för din egen lott och håller själv med egna frön och plantor. Det är gratis och redskap finns att låna på plats. Tillträde 27/5.

Kanske vill du odla egna morötter?


Om du är intresserad av mer information är du välkommen på informationsträff måndag 22/4 kl. 16:00 på Mångkulturell mötesplats i Församlingsgården.


Intresseanmälan sker via mejl till Kajsa Hansson på kajsa.hansson2@svenskakyrkan.se senast 13/5. Begränsat antal platser!

    Vid frågor kontakta

  • Kajsa Hansson

    Älvsby församling

    vik musiker, Vik församlingsassistent

    Mer om Kajsa Hansson

    Vik. musiker

Svenska kyrkan i Älvsby församling, i samarbete med Älvsby folkhögskola och Vän i Älvsbyn bedriver ett odlingsprojekt med syfte att människor med olika kulturell bakgrund ska mötas i ett gemensamt intresse och tillsammans ta ansvar för en liten bit av vår jord. Projektet finansieras delvis av Länsstyrelsen i Norrbotten.

Utanför Älvsby kryka har kyrkans personal iordningställt en yta för odlingslotter. Många av projektets deltagare har ansvar för en egen odlingsplätt, och den som vill får komma och  hjälpa till med församlingens gemensamma odlingsytor. På dem växer bland annat majs, potatis och sommarblommor, tänkta att ha till altarbuketter.

På måndagar från kommer personal finnas tillgänglig vid odlingslotterna mellan 16-18. Då får alla som är intresserade komma till kravlösa samtal över odlingsbäddarna, hjälpa till med att vattna, rensa ogräs och så småningom skörda.

Personal kommer att hålla i aktiviteter för barn och ungdomar. 

Älvsby Folkhögskola logotyp