Fira påsk - där du är

Nyhet Publicerad

I år får vi fira påsk på ett lite annat sätt. I vanliga fall hade vi kanske träffats, i år får vi fira gudstjänst där vi är.

När vi nu inte kan samlas till gemensam gudstjänst i någon av pastoratets kyrkor, kan vi ändå hålla gudstjänstens låga brinnande – fira gudstjänst där vi är. Här är ett förslag på hur du kan göra det, ensam, men tillsammans med andra. Be när du vill, eller be med mig. Jag börjar då kyrkorna öppnar i vårt pastorat och klockorna ringer: kl. 15 på Skärtorsdagen och kl. 10 övriga påskhelgdagar. Tänd ett ljus – det blir vår klockringning.

Anders Leitzinger, kyrkoherde

Annandag påsk 13 april

I vanliga fall hade vi kanske träffats, i år får vi fira gudstjänst där vi är. Nu är det dags för Skärtorsdagen och mötet med den uppståndne.

Påskdagen 12 april

I vanliga fall hade vi kanske träffats, i år får vi fira gudstjänst där vi är. Nu är det dags för Skärtorsdagen och uppståndelsen

Långfredagen 10 april

I vanliga fall hade vi kanske träffats, i år får vi fira gudstjänst där vi är. Nu är det dags för Långfredagen och Korsfästelsen.

Skärtorsdagen 9 april

I vanliga fall hade vi kanske träffats, i år får vi fira gudstjänst där vi är. Nu är det dags för Skärtorsdagen och nattvardens instiftande.

Här är en pdf för dig som vill vara förberedd inför påsken med helgens alla texter. Tillhörande videos kommer att publiceras på församlingens facebooksida.

Öppna PDF:en