En ung glad tjej håller upp ett färggrant stenhjärta.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Gör volontäråret i Boden!

Skulle du som gått ut gymnasiet vilja testa att jobba i Svenska kyrkan? Vi erbjuder en person att göra volontäråret hos oss under september 2024 – maj 2025. Det här är en möjlighet att se om ett arbete inom Svenska kyrkan skulle kunna vara något för dig. 

Under året har du möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter inom kyrkan både i grupper men också självständigt. Du kommer att delta, i gudstjänster, personalsamlingar, barn och ungdomsgrupper och mycket mer.

Under året kommer du att ha en handledare som du planerar och lägger upp ditt arbete tillsammans med och som också har handledarsamtal med dig.

Det här är en möjlighet att se om ett arbete inom Svenska kyrkan kan vara något för dig.

Din lön är 24 000: - per månad före skatt. Församlingen har en lägenhet som du får hyra under din volontärtid för 3272: - per månad. Elkostnad tillkommer.

Ansökan

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan innehållande kontaktuppgifter och en beskrivning av varför just du vill göra volontäråret i vår församling. Skicka in senast 12 april i formuläret nedan eller till carina.westbrandt@svenskakyrkan.se.

Vi hör av oss när anmälningstiden gått ut, och vi fått in alla intresseanmälningar.

GDPR och behandling av personuppgifter

GDPR bestämmer hur offentliga myndigheter, organisationer och företag får behandla personuppgifter. Här kan du läsa om hur vi inom Svenska kyrkan Boden behandlar dina personuppgifter. 

Boden sett från klocktornet i Överluleå kyrka.

Välkommen till Boden

I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till – barnens aktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser.