Franciskus en förebild
 
Vi kan i september fira att S:t Franciskus för 800 år sedan sökte upp sultan Kamil al-Malik i Egypten och förde ett vänskapligt samtal med honom under flera dagar.
Franciskus kan bli en viktig förebild i en tid då det som Henrik Arnsad i en artikel kallat "det rasistiska bakgrundsbruset" av islamfientliga uttalanden leder till terrordåd som det i Norge och diverse lagförslag som försvårar utövande av islam.
På 1200-talet var muslimerna Fienden för det kristna Västerlandet. Men Franciskus ville möta dem som människor, och predika evangelium för dem. När han mötte sultanen blev det tvåvägskommunikation och en ömsesidig repsekt. Läs mer på vår blogg.
Det är med önskan om sådana respektfulla samtal som vi bjuder in medarbetare i församlingarna till en kurs där de får ställa frågor till en imam, frågor som kan leda till ökad ömsesidigt förståelse.
Guds Hus Vänförening bjuder in till visning av filmen The Saint and the Sultan som skildrar detta möte den 23 oktober kl 18:30 i Fisksätra kyrka. Missa inte det!