Bröllop

Dags för bröllop? En kyrklig vigsel är en symbolhandling i kärlekens namn där vi ber Gud välsigna ert liv tillsammans. Här kan du läsa om vad ni bör tänka på inför vigseln och preliminärboka ert bröllop i Brunnby församling.

Vigselgudstjänsten - ett sätt att gestalta sin kärlek

" Kärleken är tålmodig och god…"

Så börjar de välkända ord av aposteln Paulus som läses vid så gott som varje vigselgudstjänst i vår kyrka. Orden om kärleken som aldrig upphör, som bär allt, tror allt, hoppas allt och uthärdar allt. Många vigselpar vill gärna att den texten läses av någon nära vän eller släkting under vigseln, kanske också på ett annat språk än svenska. Den passar så bra vid det tillfälle då man i Guds och vittnens närvaro lovar varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut.
Ja, kärleken är stark och den växer sig ibland så stor och stark att två människor bestämmer sig för att dela livet tillsammans. Och det vill man kanske gestalta med en vigselgudstjänst.

Inför den "stora dagen" då detta ska ske har man många tankar, funderingar och önskemål om hur man skulle vilja utforma sin bröllopsdag. Tusen och en saker att tänka på och som ska falla på rätt plats i planeringen, oavsett om man vill ha en "större" eller " mindre" vigsel. Stor är den i vilket fall som helst, för de båda som ingår äktenskap.

Välj mellan tre vackra kyrkorum

I Brunnby församling på sluttningen av Kullaberg finns det möjlighet att inom en radie av en mil välja mellan tre vackra kyrkorum: Brunnby kyrka, Mölle kapell och Arilds kapell.

Lördagar är vigseldagar

Det är viktigt att ni vet att vigslar sker endast på lördagar i Brunnby församling, dock ej om lördagen är en röd dag. I Brunnby kyrka och Mölle kapell går det att vigas lördagar året runt, i Arilds kapell under perioden april – september.

Boka i god tid

Det är många som söker sig till vår församling för sin vigselgudstjänst. Vi tillhör en av de ” vigseltätaste” församlingarna i Svenska kyrkan. Därför är det bra om ni är ute i god tid för att boka er vigseldag . Det allra största antalet vigselgudstjänster sker under tiden maj – september.

Endast levande musik

Det kan vara av viktig betydelse för er att redan på ett tidigt stadium känna till att musik från Spotify eller liknande förekommer inte vid vigselgudstjänster i vår kyrka eller våra båda kapell.

Läs församlingens policy för utformningen av vigselgudstjänsten

Innan ni går vidare i kontakten med oss ber vi er att läsa igenom den detaljerade information som finns nedan angående församlingens policy vid utformandet av vigsel­gudstjänsten.

Varmt välkomna, vi ser fram emot att dela er glädje!

Praktisk information kring er vigsel (pdf)

Fotografering i samband med vigsel (Word)

Preliminärboka vigsel i Brunnby församling

Välkommen att preliminärboka ett datum för vigsel. När din bokningsförfrågan skickats får du en bekräftelse via e-post att din förfrågan mottagits. Vi återkommer inom några dagar med en definitiv bekräftelse av din bokning eller med förslag till förändringar om till exempel det önskade datumet, tiden eller platsen inte fungerar. Glöm inte att ansöka om hindersprövning hos Skatteverket.

Blivande make/maka

Blivande make/maka

Önskad plats, datum och tid för vigsel

Behandling av personuppgifter: Brunnby församling hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden är berättigat intresse. Uppgifterna sparas tills vigseln är över och efterarbetet är avslutat. Uppgifter om kyrkliga handlingar bevaras i kyrkoböckerna. Personuppgifter säljas inte vidare och delas inte utanför Svenska kyrkan så länge Brunnby församling inte är skyldiga att göra så enligt lag. Uppgifter överförs aldrig till ett land utanför EU. Personuppgiftsansvarig är Brunnby församling, Bränneslyckevägen 3, 263 76 Nyhamnsläge. Telefon: 042-346520 måndag–torsdag kl. 9-12. E-post: brunnby.forsamling@svenskakyrkan.se Ta kontakt om du vill ha ut information om de uppgifter som finns sparade, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att framföra dem till tillsynsmyndigheten Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.