Aktuellt just nu

Här hittar du lite av allt som är på gång i församlingens kyrkor och verksamheter. Alla evenemang hittar du i kalendariet - längst ner på startsidan. Välkommen att vara med!

En orkester och en blandad kör framför musik i Uppsala domkyrka under ledning av en kvinnlig dirigent.

Konserter och musikgudstjänster

Svenska kyrkan i Jönköping bjuder på ett stort utbud av varierade konserter och musikgudstjänster. Vi har något som passar alla!

EPIC - En kväll om resan i Sydafrika

Fredag den 5 april kl. 17.00 i Sofiagården bjuder ungdomsgruppen EPIC på en kväll med tema "Sydafrika". Gruppen kommer att presentera det arbete som gjorts under deras resa i Sydafrika. Det blir fika, mingel, samtal, presentationer och filmvisning där höjdpunkterna från resan visas på storskärm.

En grupp människor är ute och går i naturen

Dags för pilgrimsfest på Vidablick annandag påsk 1 april

En pilgrimsvandring kan vara kort eller lång utifrån förmåga och intresse. Upplevelse av motion, andlighet, historia och natur är det gemensamma. Annandag påsk, måndag 1 april, är alla intresserade välkomna att under ledning pröva delar av de pilgrimsleder som finns i Södra Vätterbygden, med fest på Vidablick i Bankeryd som mål.

Andrum - En stilla stund på Café Rosetten i Munksjöstaden

Upplever du för mycket stress under vardagen? Behöver du finna ro och stillhet mitt i stadens höga tempo? Då vill vi hälsa dig varmt välkommen till ”Andrum” på Café Rosetten i Munksjöstaden - varje torsdag kl. 19.00.

Bild på ungdomar i EPIC när de går i en skola i Sydafrika

EPIC i Sydafrika - Summering av resan

I detta blogginlägg summerar vi vad som har hänt under de två veckorna som ungdomsgruppen EPIC har varit i Sydafrika.

Förmiddag om försoning

Fredag den 19/4 kl. 08.00 i Kristine kyrka - Ulrica Fritzson, stiftsteolog och biskopskandidat i Skara stift kommer till Kristine kyrka och pratar om försoning utifrån sin mångåriga forskning.

En man och en kvinna sitter på en stenhäll och fikar

Pilgrimsvandring – en upplevelse för både kropp och själ

Pilgrimsleder har stor historisk betydelse och lockar ständigt nya vandrare, allt från några timmar till en hel vecka. Syftet är att få en upplevelse såväl fysiskt som andligt och av naturen på till exempel Fransicusleden, The Birgitta ways eller Norra S:t Sigfridsleden.

Fyra personer står i ett förråd med strålkastare

Studenter ljussätter kyrkogårdarna

En kyrkogård kan upplevas mörk och otrygg när dagsljuset faller. Därför satsar Jönköpings församling på att utveckla belysningen på kyrkogårdarna – med hjälp av studenter på Ljusdesignprogrammet.

En kopp kaffe står på ett bord. I bakgrunden ses människor som samtalar.

Livets hållplatser – träff med gubbar

Kom och umgås i Dalvikskyrkan med gamla och nya vänner! Vi utformar träffarna tillsammans men har tänkt att det kan bli en möjlighet att få samtala med varandra lite djupare om viktiga ting längs med livets hållplatser.

Några personer och en kvinnlig präst sitter på stolar i en ring i en kyrka.

Sorgesamtalsgrupper

Grupper för dig som förlorat någon som stod dig nära. Här möter du andra som också drabbats av sorg och vill dela erfarenheter och hitta en väg framåt.

Bokcirkel

Under fastan kommer vi att träffas tre gånger för att diskutera boken Motströms: om den svåra konsten att vara kristen. Den är skriven av Emmanuel Bäckryd och är en bok som vill hjälpa oss att hitta vägar där vi kan vandra framåt som kristna, även om det är motströms.

Sinnesro

En stilla stund med musik, ljuständning och bön. Sinnesrogudstjänsterna firas i Kristine kyrka första torsdagen i månaden kl. 19.00.

Bild på en vägskylt för "Mötesplats" och en skogsväg i bakgrunden..

Vuxenväg till tro - Katekumenatet

Letar du efter ett sammanhang där du som vuxen kan möta andra som är nyfikna och vill veta mera om kristen tro och prata om de stora livsfrågorna? Då kan katekumenatet i Råslätts kyrka vara någonting för dig.

Växthuset

Är du sjukskriven, arbetslös och känner att kraften tagit slut? Vill du hitta balans i livet? Välkommen till Växthuset.

Foto över Sofiakyrkan i Jönköping och en infälld bild på några barn som sitter bredvid varandra.

Kyrkskoj

Kyrkskoj är för barn i åldrarna 1-11 år. Ett tillfälle att tillsammans med någon vuxen upptäcka kyrkan på ett lekfullt sätt. Så passa på att besöka oss när du kanske ändå är på stan eller handlar på torget.

En kvinna står i en kyrksal

Långsiktigt rekryteringsarbete i Växjö stift

Funderar du på ett yrkesliv som präst, kyrkomusiker, diakon eller församlingspedagog i Svenska kyrkan? Inom Växjö stift pågår ett långsiktigt rekryteringsarbete för det personalbehov som finns på kort och på lång sikt.

Mansgrupp under våren 2024

Genom att samtala och fundera tillsammans kring livsfrågor kan vi stärka varandra och oss själva. Varmt välkomna att anmäla er till mansgruppen senast 25 mars.