Välkommen att besöka våra kyrkor och kyrkogårdar i Alla helgons helg

Det är höst och i början av november firar vi Alla helgons helg. Det är en helg som är både mörk och ljus. På kyrkogårdarna kan det se ut som om stjärnhimlen för en stund har landat på jorden. Vemodigt och vackert. Alla helgons helg är en av kyrkans stora högtider då vi hedrar minnet av dem som har lämnat jordelivet och som lämnat stora eller små avtryck efter sig. Kom och upplev stämningen och stillheten i kyrkan och på kyrkogården under Allhelgonahelgen 3–5 november!

I Svenska kyrkan Tierps pastorat firar vi Alla helgons helg bland annat genom att smycka våra kyrkogårdar lite extra. Människor tänder ljus på gravar, i minneslundar och i askgravlunden. Kyrkorna hålls öppna och kaffet varmt.

Med möjlighet till samtal med medarbetare i församlingarna får vi tillfälle att minnas och hedra dem som har lämnat jordelivet. På lördagen firar vi minnesgudstjänster till minne av våra nära och kära. Namnen på dem som avlidit sedan förra Alla helgons helg läses upp i respektive kyrka.

Fredag 3 november

Närvaro på kyrkogårdarna 
Hållnäs kyrkogård kl 13–16 
Österlövsta kyrkogård kl 15–18 
Västlands kyrkogård kl 13–17 
Tolfta kyrkogård kl 15–18 
Nathanaelskyrkans kyrkogård kl 15–18 

Lördag 4 november

Närvaro på kyrkogårdarna
Hållnäs kyrkogård kl 12–15 
Nathanaelskyrkans kyrkogård kl 13–16 
Även öppet på Nathanaelgården med fika och gemenskap
Österlövsta kyrkogård kl 15–18 
Västlands kyrkogård kl 15–18 

Lördag 4 november

Minnesgudstjänster 

Hållnäs kyrka kl 15.00 
Präst: Mikael Arnqvist. Veniat: Alice Bengtsson. Organist: Lukas Arvidsson. Cellist: Kristoffer Arvidsson.

Nathanaelskyrkan kl 16.00 
Veniat: Karl-Erik Berglin. Diakon: Carina Vindeland. Kyrkomusiker: Matilda Elf. Medverkande: Tierps damkör och Valle Magnusson, bas.

Tolfta kyrka kl 18.00 
Veniat: Karl-Erik Berglin. Diakon: Carina Vindeland. Medverkande: Valle Magnusson, bas. Matilda Elf, sång och piano. 

Österlövsta kyrka kl 18.00 
Präst: Mikael Arnqvist. Veniat: Alice Bengtsson. Organist: Lukas Arvidsson. Cellist: Kristoffer Arvidsson. 

Västlands kyrka kl 18.00 
Präst: Elias Edefors. Diakon: Gabriella Riben. Kyrkomusiker: Viktor Edwardsson. Medverkande: Västlands kyrkokör.

Söndag 5 november

Musikgudstjänst kl 18.00, Lövstabruks kyrka
På Alla själar dag erbjuder Matilda Elf (sång), Lukas Arvidsson (flygel) och Kristoffer Arvidsson (cello) ett själavärmande program. Musik som gör gott att kravlöst få landa i som en avrundning på den ljusfyllda minneshögtiden. Präst: Thorhallur Heimisson.

Alla helgons helg – en tid att minnas dem som gått före oss

Alla helgons helg är en av kyrkans stora högtider då vi hedrar minnet av dem som har lämnat jordelivet. I Tierps pastorat firar vi Alla helgons helg bland annat genom att smycka våra kyrkogårdar lite extra. Människor tänder ljus på gravar, i minneslundar och i askgravlunden och kyrkorna hölls öppna. Det blir även en möjlighet till eftertanke och samtal. På lördagen firar vi minnesgudstjänster till minne av våra nära och kära. Vi får också tid att tänka på vår egen död och livet här på jorden. Hur lever jag det liv som jag har fått som en gåva?