Ringar på vattnet i en stilla sjö.
Foto: Linus Nylund/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definierar dig som. Vi som arbetar med samtal, enskilda och i grupper, är diakon och präster. Präster har tystnadsplikt, medan diakoner har både tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

Enskilt samtal

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kan du ta kontakt någon av våra präster eller diakoner. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Samtalen kostar dig ingenting. 

Samtal om andlighet och tro

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig. 

I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans.

Drop-in

Det finns även möjlighet att besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal eller för att boka tid för samtal har vi drop-in på Högsbos pastorsexpedition.

Tisdagar kl. 13–14.30

Hitta till Högsbos expedition.

Familje- och parterapi i Oscar Fredrik

Ibland möter vi hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över. Då kan det vara viktigt att få hjälp till att skapa en bättre dialog för att förstå och förändra.

En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Vi möter alla som vill tala om sina relationer i olika familjesammansättningar, t ex för att hitta andra sätt att kommunicera eller ett nytt förhållningssätt efter en separation. Samtalen kan ske i par, tillsammans med familjen eller individuellt.

Den du/ni möter i terapin är Mia Rydberg som är diakon och legitimerad familjeterapeut.

Alla terapi- och rådgivningssamtal sker under tystnadsplikt. Mottagningen finns i Oscar Fredriks församlingshem bredvid Oscar Fredriks kyrka.

Här kan du läsa mer om familje- och parterapi och hur du bokar tid. 

Om du har frågor kring olika typer av stödsamtal, livsfrågor, sorgbearbetning, krissamtal, sockenbud, bikt eller par- och familjesamtal så tveka inte att höra av dig till oss!

Glasskulptur med sjukhuskyrkans ikon som föreställer en blomma. Ett ljus lyser bakom skulpturen.

Sjukhuskyrkan

De flesta människor bär på frågor om livets mening, när man blir sjuk kan de frågorna komma upp till ytan på ett sätt som de kanske aldrig tidigare gjort.

Livet i koncentrat i Sjukhuskyrkan

Diakonen Nadia Haag och hennes kollegor på Högsbo sjukhus finns för att stötta patienter, anhöriga och anställda både i vardagen och när det bränner till.

”Det händer så mycket i samtalen, jag blir berörd av hur människor vågar prata om djupa och viktiga saker!”

Mia Rydberg, diakon i Carl Johans församling berättar om sitt arbete med samtalsstöd.

Två personer går längs en stig och pratar med varandra.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också för kyrkans sociala arbete.

Två blåa tallrikar fyllda med krämig orange soppa.

Sopplunch

Lunch och vardagsgemenskap, varje måndag kl. 12.

KaveRösterna

Välkommen att sjunga och utveckla din röst!