Kultur i Svenska kyrkan Malmö

Svenska kyrkan Malmö har en viktig plats på Malmös kulturscen. Varje vecka, året om kan du ta del av olika musik- och kulturevenemang - allt från musikgudstjänster och storslagna konserter med kör, orkester och orgel - till konstutställningar, samtalskvällar och föreläsningar.

Lunchmusik

Kom in i kyrkan under lunchen och passa på och njut av orgelmusik, piano eller stråkinstrument med inbjudna musiker. Här hittar du aktuella lunchkonserter.

Lunds stifts musikpodd

Du har väl inte missat Lunds stifts musikpodd? Varje program tar upp ämnen med anknytning till Lunds stifts musikliv. Ta på dig hörlurarna, lyssna och njut!

Kultur i Svenska kyrkan

Se människan-scenen på Bokmässan, med Eva Dahlgren i boksamtal.

Kultursatsning 2020

Svenska kyrkan är en av samhällets största kulturaktörer. För många människor är kulturen en samtalspartner för att reflektera över existentiella frågor. I film, litteratur, sångtexter, konst, dans och teater finner vi både igenkänning och andra erfarenheter att spegla våga egna liv och dilemman i.

Orkester med dirigent spelar i kyrka.

Konserter i Svenska kyrkan

Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen. Eller ta del av en konsert digitalt, från någon av Svenska kyrkans församlingar som sänder på nätet.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem