Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ung ledare

Gå ledarutbildningen för att göra dig redo för att ta ett ledaruppdrag i församlingen. Häng på och lär dig mer om dig själv, Gud och ledarskap.

Vill du bli eller fortsätta vara ung ledare?

Som ung ledare får du vara med i konfirmandarbetet som lite extra stöd för de nya konfirmanderna och där är du en viktig del i det arbetet. Du får träna dig i att ta ansvar och leda, att lyssna och finnas till för dina kompisar, att samarbeta och att var en del i ett team. 

För att kunna fortsätta vara ung ledare år efter år behöver man fortsätta med ett nytt steg för varje nytt konfirmandår tills man gjort alla 3 steg och då är färdigutbildad och kan fortsätta vara ledare år efter år. Genom att utbilda sig kan man också åka med på våra unga-ledar-resor.

Utöver utbildningarna som nämns nedan förväntas man praktisera genom att vara ledare i en konfirmand eller barngrupp, vara med på hållbarhetsfestival, trettondagsfest, påskdagsfest och i ett par gudstjänster under året. Allt startar för steg 1-3 genom en gemensam ledar-kickoff på Sparreviken den 14-16/8 där vi kommer ha ett härligt läger och prata om året som kommer. Mer info kommer till anmälda men sista anmälningsdatum är den 14/6 till det lägret.

STEG 1

Hoppar du på ledarutbildningen vill vi att du fullföljer den! Här kommer följande tider och datum som ingår! Utbildningshelgerna i Svenska kyrkans ungas regi. Utbildningen bjuder församlingen på då vi vill satsa på er ungdomar. Däremot finns det avbokningsregler för helgerna och följer man inte dem kan man bli skyldig att betala avbokningskostnaden.

  • Fredag-söndag 24-26 november åker ni på läger till Helsjön. Där kommer ni får lära känna varandra och andra ungdomar från andra församlingar, lära er hur man leder andakter och lekar och mycket mer. Mer info kommer till anmälda.
  • Fredag-söndag 26-28 januari åker ni på läger igen. Där kommer ni få fortsätta lära er om ledarskap och fokus är att bli fullfjädrade ledare. Då kommer ni även få ett diplom!

STEG 2

Under fyra tisdagar i höst/vår kommer vi ha en egen ledarutbildning steg 2 för er som har gjort färdigt steg 1. Mer info kommer till anmälda.

Vi börjar med fika med ungdomsgruppen och avslutar med mässa med de andra.

Temana är 1. Kamratsjälavård, 2. Retorik 3, Konflikthantering 4. Lek

STEG 3

Under fyra tisdagar under höst/vår kommer vi ha en egen ledarutbildning steg 3 för er som har gjort färdigt steg 1 och 2. Mer info kommer till anmälda. Det kan också bli ett läger beroende på intresse och efterfrågan.

Vi börjar med fika med ungdomsgruppen och avslutar med mässa med de andra.

Temana är bland annat demokrati och Svenska kyrkan som organisation.

Ljungskile församling ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter. För information om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen, se www.svenskakyrkan.se/ljungskile/personuppgiftsbehandling

Unga ledarnas handbok

Här finns tips när du som ung ledare ska leda andakt, värderingsövning eller lek.