Konfa Sweden

Välkommen hem! S:t Johannes församling bjuder in till Hemvändarkonfa för svenska ungdomar, i åldern 14-19 år, som bor i utlandet. I mån av plats hälsar vi gärna även ungdomar boende i Sverige välkomna att delta!

En unik möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med andra svenska ungdomar boende i olika delar av världen!

Den som vill konfirmera sig i en svensk kyrka under tiden man bor utomlands stöter ibland på patrull. Många utlandskyrkor har för små grupper och ofta inte medel att genomföra konfirmationsundervisning på plats. Därför har vi i S:t Johannes församling i Stockholm tagit fram ett koncept som låter utlandsboende svenska ungdomar komma en sommarvecka till oss i Stockholm och fördjupa sig i vad det är att vara kristen.

Vi jobbar med frågor som berör ungdomar idag och den tid vi lever i med sociala medier och ständig uppkoppling. När fakta ständigt presenteras i digitala kanaler, finns det då plats för en tro?

Svenska ungdomar i åldern 14-19 år, boende i utlandet är välkomna till detta konfirmationsalternativ och vi välkomnar, i mån av plats, även ungdomar som bor i Sverige att delta.

Vi bor centralt på hotell Best Western and hotel med ljus, öppen och luftig skandinavisk design. Hotellet ligger på en lugn gata i stadsdelen Vasastan i Stockholm, med närhet till Odenplan, Birger Jarlsgatan och Stureplan.

Lektionerna hålls i mysiga Stefanskyrkan, som ligger vackert inbäddad i Vanadislunden i centrala Stockholm. Lektioner, intressanta utflykter, sightseeing (med Ocean bus) och mysiga pilgrimsvandringar varvas med egentid i form av shopping och avkoppling (under uppsikt av ledare). Det här är ett tillfälle att även lära känna och få kunskap om Sveriges huvudstad och dess historia.

Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Stefanskyrkan, då S:t Johannes kyrka för närvarande är under renovering. Tre av tolv lektioner hålls i respektive land innan lägerveckan i Stockholm, med hjälp och guidning av S:t Johannes präster och diakoner. Det som skiljer ett konfirmationsläger mot undervisning i skolan är att det inte är några prov, det finns inga rätt eller fel och vi samtalar utifrån våra egna perspektiv.

Undervisningen utgår från ett nyskrivet material som har producerats av de anställda i S:t Johannes församling – Pray for Europe. Kyrkoherde Catharina Segerbank har skrivit tolv korta noveller om angelägna ämnen som psykisk ohälsa, att vara på flykt eller utseendefixering. Församlingens egna musiker har skrivit lika många låtar och församlingspedagog Arvid Elenäs har skrivit tolv lektioner.

Konfa Sweden 2024 (Fullbokad) 
Start: 22 juli 2024 kl 11.00 i Stefanskyrkan (Frejgatan 20b i Stockholm).
Konfirmationsgudstjänst: 27 juli kl 11 i Stefanskyrkan i Stockholm. 
Kostnad: 4000 kr, flyg/resa till Stockholm är ej inkluderat i priset.

Konfa Sweden 2025 5 platser kvar!
Start: 21 juli 2025 kl 11.00 i Stefanskyrkan (Frejgatan 20b i Stockholm).
Konfirmationsgudstjänst: 26 juli 2025 kl 11 i Stefanskyrkan.
Kostnad: 4000 kr, flyg/resa till Stockholm är ej inkluderat i priset.  

Här kan du läsa ett reportage från DN om Konfa Sweden »

En sommar går fort och tänk att det nu redan har hunnit passera en månad sedan den fina konfirmationen. Beatrice, och hela vår familj, vill framföra ett hjärtligt tack till dig och alla andra som på något sätt varit inblandade i det som är Konfa Sweden. Beatrice talar nästan dagligen om olika aspekter kring konfirmationen, lägret och vännerna och det värmer i hjärtat att höra hennes glädje och entusiasm. Vi sänder med några fina bilder från själva konfirmationen som du gärna får dela med dina kollegor. Hoppas att vi ses snart någonstans i världen och hälsa så gott till alla!

Varma hälsningar, Beatrice och Margot

Anmäl dig här till Konfa Sweden 2025!

Konfirmandens uppgifter

Vårdnadshavares uppgifter:

För mer information kontakta

Vi är en hemvändarkyrka!

Det bor cirka 600 000 svenskar ute i världen och nu välkomnar vi i S:t Johannes församling alla utlandssvenskar till en trygg plats, en kyrka och ett hem även i Sverige, när de kommer hem eller är på tillfälligt besök. S:t Johannes församling erbjuder alla svenska ungdomar boende i utlandet hemvändarkonfirmation, Konfa Sweden, en vecka varje sommar.

Pray for Europe – Nytt, unikt studiematerial

S:t Johannes församling har arbetat fram ett nytt, unikt konfirmandmaterial ”Pray for Europe”. Materialet består av tre delar som tillsammans bildar en helhet och är ett mycket intressant, aktuellt och användbart koncept för många.

Konfa Kolmården

Konfa Kolmården är ett innehållsrikt och spännande konfirmationsalternativ för ungdomar som bor i Stockholm med omnejd. Under vår lägerresa till Kolmården bor vi fint på Vildmarkshotellet. De ungdomar som inte är döpta har möjlighet att bli det bland sälarna. En fantastisk upplevelse! Vi njuter av djurparkens alla djur, god mat, mysiga kvälls- och morgonandakter och även av spabad i pooler och jacuzzi. Under konfirmationstiden gör vi även små utflykter i Stockholm.

Konfirmation

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap, gott och ont? Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Läs mer »