Take Me to School

Skolstödsprojekt i Vidin, Bulgarien, som har gjort det möjligt för flera romska barn att slutföra sin grundskola och gå vidare i sina studier. Det ger dem möjlighet att leva ett värdigt liv.

Sommaren 2015 knackade nöden bokstavligt på dörren, en grupp bulgariska romer hade slagit upp läger på parkeringen vid Toarps kyrka. De var så kallade EU-migranter och befann sig i Sverige för att tigga. Efter en resa tillsammans med en av romerna, till hemstaden Vidin i Bulgarien, föddes idén till ett nytt projekt. 

Vidin är en av de fattigaste platserna i EU och där finns en stor grupp romer som lever utanför samhället. Många är analfabeter och deras liv präglas av utanförskap och fattigdom. Barnen slutför sällan grundskolan och många riskerar att utnyttjas i kriminalitet och prostitution. 

Sedan 2016 driver Toarps församling, tillsammans med Bulgarian Aid Mission, projektet Take me to school.  I Vidins romska stadsdel stöttas barn i sin utbildning med till exempel läxläsning, lunch, rörelse och lek. Projektet har redan gjort det möjligt för flera barn att slutföra sin grundskola och gå vidare i sina studier. Det ger dem möjlighet att leva ett värdigt liv.

Läs mer här om Bulgarian Aid Mission här:
www.aidmission.org

Hälsningar BAM-projektgruppen

Vill du vara med och bidra till förändring i Vidin och stötta fattiga EU-medborgare?

Vi tar tacksamt emot din gåva till projektet Take me to School.
Bankgironummer: 701-1224
Swish: 123 188 10 28

 

Foto: Filip Isacsson