Foto: Johannes Frandsen / Ikon

Boka dop

Vill du boka dop i en av Nyköpings församlings kyrkor? Då kan du antingen preliminärboka här på webben, ringa eller eposta vår församlingsexpedition.

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID FÖR DOP DIREKT HÄR PÅ WEBBEN

  • Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. 
  • Det finns även möjlighet att ha dop under ordinarie söndagsgudstjänster i församlingens kyrkor. Kontakta i så fall församlingsexpeditionen.
  • Via webben går det att boka tid för dop senast 20 dagar innan doptillfället. Vill du ha en tidigare tid? Kontakta församlingens expedition så försöker vi tillgodose önskemålet.
  • Det finns möjlighet att låna lokal för dopkalas. Ange önskemål under ”Övriga önskemål”. Lån av lokal upp till 5 timmar i samband med dop är gratis. Vill ni ha lokalen upp till 9 timmar, får ni betala för en halv dag. Olika taxor gäller för olika lokaler. 
  • Det finns möjlighet att låna dopdräkt för små barn. Ange även detta under ”Övriga önskemål”. 
  • När din bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse. 
  • Efter att du har fått din bekräftelse kommer din doppräst kontakta dig för ett dopsamtal där ni går igenom hur en dopgudstjänst går till och om ni har några särskilda önskemål inför dopet.

Vid frågor, kontakta oss på församlingsexpeditionen.

Kontakta församlingsexpeditionen

Telefon: 0155-751 00
E-post: nykoping.pastorsexp@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 103, 611 23 Nyköping
Besöksadress: V. Storgatan 33, 611 32 Nyköping

Församlingsexpeditionen har öppet för besök och telefon följande tider:

Måndag, tisdag: 10.00-12.00 samt 13.00-15.00 
Onsdag: 13.00-15.00
Torsdag, fredag: 10.00-12.00 samt 13.00-15.00 

Övrig kontorstid finns vi oftast tillgängliga på telefon, men inte alltid. Du kan även kontakta oss via e-post, som vi besvarar under kontorstid på vardagar. 

Dopdräkter

Vi har dopdräkter som du kan låna i samband med dop.

Kontakta oss

Vill du göra en bokning? Har du en fråga? Eller vill du samtala med en präst? Välkommen att höra av dig!

Kyrkor

Nyköpings församlings sju kyrkor har sina egna karaktärer - både utseendemässigt och innehållsmässigt. Kliv in och upptäck!

Församlingshem

I centrala Nyköping har vi två församlingshem. Där finns lokaler för bland annat barnverksamhet, körövningar, dopfika och minnesstunder.