Kyrkor och lokaler

Här hittar du information om Högalidskyrkan, lokaler och övriga kyrkorum.

Högalidskyrkan med sina två torn. Det är molnfritt och höstlikt.

Om Högalidskyrkan

Högalids församling stoltserar med sin unika majestätiska kyrka högst uppe på berget i Högalidsparken med utsikt över staden. De två karaktäristiska åttkantiga tornen representerar två sidor av den kristna tron.

Högalids utomhuskyrka

I Prästgårdsparken bakom expeditionsbyggnaden finns Högalids utomhuskyrka. Här kan dop, vigsel och gudstjänst hållas. Det är också en plats för stillhet och ro.

S:t Ansgarskapellet, Högalidskyrkan

S:t Ansgarskapellet passar bra för dop, vigsel och begravning.

Dopkapellet, Högalidskyrkan

Högalidskyrkan har varit stängd för renovering. Kyrksalen återinvigdes 10 juni 2023 i samband med kyrkans 100-årsjubileum men ännu återstår en del arbete. Församlingsverksamheten har under renoveringstiden pågått i församlingshuset intill kyrkan. Nu firar vi söndagens gudstjänster i kyrkan. Vid årsskiftet 2023/2024 räknar vi med att hela renoveringen är avslutad.

Högalidskyrkans två torn och byggnader i närheten.

Digitala visningar

*** Nyfiken på Högalidskyrkan *** Här kan du följa med på digitala visningar om kyrkan, konsten, konstnärerna, Kolumbariet och Högalidskyrkans orglar. Varje puff innehåller en textad film. Vill du bara läsa, finns text på sidan.

Har du koll på de olika delarna i en kyrka?

Lär dig mer på Svenska kyrkans hemsida. Klicka på länken nedan.

Illustration av kyrka

Vad är vad i kyrkan?

Har du koll på kyrkans olika delar och detaljer? Den här bilden visar den allra vanligaste typen av kyrkobyggnad i Sverige. En långhuskyrka med avrundat slut mot öster och torn i väster.  På den här sidan kan du lära dig mer om kyrkobyggnaden.