Pärleporten Podcast

En podcast för dig som undrar varför kristendom fortfarande finns. Pärleporten har tagit en paus, då Johan är föräldraledig.

Pärleporten är en podcast för dig som är nyfiken på kristendom och kyrka. Du kanske saknar något andligt i ditt liv.  Du kanske vill höra om hur två ganska så normala människor tror idag. Du kanske tycker att religion och kristendom är något fruktansvärt och vill bara bli arg för en stund. Eller så är du intresserad av kyrkan och dess mystiska väsen. Det kan också hända att du vill ha det lite avslappnat och roligt i en halvtimma. För locka fram skratt, det försöker vi. Precis som en tyrolerhatt. 

Frågan är om kyrkan hade varit det den är idag med två miljarder kristna därute om Gud gav oss tre mil ryggsim?

Johan Lindström, församlingspedagog

”Modern” kristendom?  

Vi som har startat denna podcast heter Nadia Mitrovski och Johan Lindström. Vi arbetar i Nacka församling, i Stockholm. Vi arbetar alltså i kyrkan. Vi anser oss ha en ganska så modern syn på kyrkan och kristendom, men vi båda tror att ni är mer berättigade att tycka till om det. Nadia är kommunikatör och Johan är församlingspedagog. 

 

Jag hade litat mer på Gud om han hade valt att göra ett nytt djur istället för att döda sin ende son.

Nadia Mitrovski, kommunikatör

Vilka är vi?

Nadia ”Scully” Mitrovski

Nadia är kommunikatör i Nacka församling. Hon har en ateistisk familj men hennes bästa barndomsvän var väldigt aktiv i en problematisk frikyrka när hon var liten. Hennes tro växte när hon i vuxen ålder blev vän med en präst. Idag sitter hon i Nacka församling och gör böcker, foldrar, podcasts, hemsidor och affischer. 

Johan "Mulder" Lindström
Johan är församlingspedagog. Han arbetar med ungdomar, konfirmation och läger. Han är prästson och har en livslång erfarenhet av Svenska kyrkan. Johan har bland annat varit med och skapat den kontroversiella Technomässan, en mässa med housemusik skriven av honom och präst Olle Liljefors.