En diakon sitter ner och samtalar med någon.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Samtal och stöd

Känner du stress över att få ekonomin att gå ihop? Är du orolig över en anhörigs mående? Känner du dig ensam? Vi finns här för Dig.

Välkommen att kontakta oss!

Vi erbjuder enskilda samtal, gruppsamtal och ordnar även mötesplatser i form av tex sopplunch på onsdagar.

Varje människa bär sitt liv. Ibland blir den bördan för stor att bära på egen hand, då kan det vara fint att dela sin oro med en annan medmänniska. En möjlighet är att kontakta en diakon eller präst för samtal.

Ingenting är för stort eller för litet att avhandlas i samtalsform. När det berör och är viktigt för dig finns diakon och präst där och samtalar, benar ut, resonerar kring och funderar över det du för in i samtalet. Samtalet är kostnadsfritt.

Diakonen har tystnadsplikt i fråga om det som berättas under enskild själavård, med begränsningen att han eller hon har anmälningsskyldighet om sådant som kan innebära att socialnämnden behöver ingripa till ett barns skydd, eller att diakonen kallas som vittne att uttala sig under ed. En diakon kan också lösas från sin tystnadsplikt av dig som konfident.

Prästen har absolut tystnadsplikt. Det finns inga undantag från tystnadsplikten. Även om den som samtalat med prästen vill att prästen ska föra uppgifter vidare är det inte möjligt.

Nedan finns kontaktuppgifter till oss, tveka inte att höra av dig vid behov!

Behöver du prata med någon utanför vår ordinarie arbetstid?

Du kan ringa till jourhavande präst om du är ledsen, rädd, orolig eller känner dig ensam.

Kontakta via telefon, digitalt brev eller chatt här