Begravning och kyrkogård

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. Kyrkogården - en plats för den sista vilan och en plats för oss som är kvar.

Begravningen ett sätt att säga farväl

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Hoppets kapell

Begravningsgudstjänsten

Behovet av avsked är förmodligen ett av människans starkaste behov. Det är svårt att släppa taget om människor vi hållit av och älskat. Att få ta farväl en sista gång kan vara livsviktigt och helande för oss som är kvar.

Vem ansvarar för vad?

Vad kan anhöriga själva göra inför en begravning? Vad är anhörigas ansvar? Det undrar allt fler som gärna vill vara med och planera för begravningen men känner sig väldigt osäkra. Anhöriga har ansvar för en hel del och kan även överlåta mycket till begravningsbyrån.

Kyrkogårdar

Kyrkogården - en plats för den sista vilan och en plats för oss som är kvar. Kanske inbjuder miljön till en lugn promenad eller en stunds avkoppling för stilla tankar.

Bårtäcke

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten och kan användas som kistdekoration i stället för en blomsteruppsättning.

Bokning

Livet är fullt av stora händelser, dop, bröllop och begravning är några av dem. Vi hjälper dig med att boka tid och plats utifrån era önskemål.

Behandling av personuppgifter i begravningsverksamheten

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.