Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Mötesplatser / Vuxen

Café Klockargården och Klockargården är öppen. Loppis. Bibelstudium. Händiga händer. Kyrkogårdsvandring. Ikonmålning. Körer. Leva-vidare-grupp. Ideellt engagemang. Internationellt arbete. Retreater för anhöriga. Pilgrimsvandra. Konserter. Stöd-någon att prata med.

Inspirationskväll med Ida Kjos -"Mod att förändra"

Varmt välkommen 3 oktober kl 18.30-20.00 till Ekhammarscenen, Ekhammarskolan. Ingen anmälan behövs.

Hörselföreningen informerar

Torsdag 16 november kl 12-15 i Klockargården, stora salen. Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro informerar om hörselvården i Stockholms region. Vad du bör tänka på när du besöker en hörselmottagning för att inte bli lurad att betala dyra pengar. Dom erbjuder ett enkelt hörseltest för de som aldrig testat din hörsel tidigare. Batterier finns till försäljning. Mötet kommer att skrivtolkas. Hörselslinga finns. Välkommen

Klockargården öppen

Klockargården är öppen måndag-onsdag kl 9-15. Torsdagar kl 9.00-19 med start 21 augusti. Välkommen in en stund, dagstidning finns, toaletter och värme. Vi finns här för dig! Välkommen in! Kyrkvägen 35.

Någon pumpar kaffe ur en termos i en mugg från Svenska kyrkan.

Café Klockargården

Välkommen till Caféet som är öppet måndag-onsdag kl 13.00-15.00. Fika till självkostnadspris och det finns lekhörna för barnen. Frivillig gåva för fikat som oavkortat går till diakoni/behövande i församlingen. Kyrkvägen 35, Buss 559, hållplats Kyrkvägen. Har du ärende till oss, kom gärna under caféets öppettider. Välkommen och vi finns här för dig!

Händiga händer

Välkommen att handarbeta, samtala och fika. Högläsning ur boken Bibelns kvinnor, Charlotte Frycklund. Avslutande bön.

Loppis i Klockargården

Loppisen är öppen när Klockargården är öppen. Måndag, tisdag, onsdag och fredag 9-15 och torsdagar 9-18. Loppisen finns på nedervåningen. Kläder, spel och annat finns att köpa, alla intäkter går till Act Svenska kyrkan. Vill du skänka kläder/grejer kontakta oss.

En äldre kvinna läser en bibel.

Bibelstudium "Våra favoriter i Bibeln"

Välkommen att läsa våra favoritbibelord tillsammans efter kyrkkaffet i Klockargården, söndag 29 oktober, 19 november, 26 november kl 12-30-13.30.

Körer för barn, unga och vuxna

Sjung ut i någon av församlingens körer! Vill du veta mer, kontakta oss. Vi vill gärna bli flera körsångare.

Musik & Konserter hösten 2023

Välkommen till konserter och musikmässa i Kungsängens kyrka, kyrkvägen 35. Buss 559. Konserterna är gratis. Lämna gärna en gåva, som går oavkortat till församlingens sociala arbete- diakonin. Hjälp oss att hjälpa andra! Swish 123 121 98 23. Tack för din gåva!

Retreat för anhöriga

Varmt välkommen till retreatdagar. Tisdag 12 september, 10 oktober och 13 november (Bro församling) kl 9.30-15.30. Här får du som anhörig möjlighet att få en dag för att ta hand om dig själv. Under dagen bjuds du på frukost, lunch och eftermiddagsfika. Det kommer finnas möjlighet att vara med på olika aktiviteter såsom avslappning, promenad, meditativ akvarellmålning, få taktilmassage på händerna och enskilt samtal. Anmälan görs till Susanna Lillsjö, diakon.

Ikonmålning med mässa

För dig som redan målar och för dig som vill prova. Vi sitter i Västra Ryds kyrka. Ta med eget material om du har och komplettera med material som finns att köpa i kyrkan. Vi bjuder på fika i vapenhuset och äter lunch som var och en har med sig - i Pilgrimsgården. Kl 14 firar vi mässa i kyrkan, dit är alla välkomna. Anmälan ditt intresse till ikonmålningen senast onsdag i samma vecka, till AnnChristin Roos.

Att leva vidare

-samtal om sorg och saknad. Här har du möjlighet att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Att leva vidare -samtal om sorg och saknad startas varje höst. Hör av dig till Susanna Lillsjö, diakon.

Pilgrimsvandra i Västra Ryd

Välkommen att pilgrimsvandra med oss i Västra Ryd. Måndag 11 september "Pilgrimens nycklar", tisdag 3 oktober "Vägmärken" av Dag Hammarskjöld, kl 13-15.30. Efter vandringen bjuder vi på fika och smörgås vid Pilgrimsgården. Vandringarna leds av AnnChristin Roos, präst och Susanna Lillsjö, diakon.

Ideell, du behövs! Välkommen!

Din tid och ditt engagemang är viktigt för oss. Bidra till gemenskap och göra skillnad. Vill du ha en uppgift? Har du tips och idéer? Hör av dig till oss. Du tex. hjälpa till med kyrkkaffe, medverka i gudstjänst, engagera dig i internationella arbetet m.m.

Internationellt arbete

Vi träffas i Klockargården och planerar och genomför aktiviteter. Syftet är att sprida information om Act Svenska kyrkans arbete och Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) och samla in pengar till deras kampanjer och projekt. Vi vill gärna bli fler, hör av dig till oss så får du veta mera.

Ikoncentrum i Västra Ryd. Ikonmålning. Pilgrimsvandring. Retreater för anhöriga. Leva-vidare-grupp.

Välkommen till Västra Ryds kyrka, Pilgrimsgården och torpet Trollenäs. Här kan du måla, pilgrimsvandra, fira mässa och delta i retreater för anhöriga. Vi har också Leva-vidare-grupp i Västra Ryd. Här kan du också "bara-vara" i Guds vackra natur.

Kungsdagen 26 augusti 2023 -vi ses!

Välkommen upp till torget i Kungsängen, lördag 26 augusti. Vi finns där och berättar om våra mötesplatser och aktiviteter.

Konstrundan 2-3 september i Klockargården

Konstrundan arrangeras av Föreningen Konstformer i Upplands-Bro, med stöd av Kultur och Fritidsavdelningen Upplands-Brokommun. I Klockargården kan ni se utställare nr 62-65. Länk och karta till föreningen konstformer i Upplands-Bros hemsida hittar ni här!

Kyrkogårdsvandring -för alla åldrar. Tisdag 31 oktober kl 13.30

Kungsängens kyrkogård. Tillsammans går vi runt på kyrkogården och vi visar och berättar vad som finns där. Passa också på att besöka Kungsängens kyrka, Café & Höslovskul som är samma dag, i Klockargården.

Allhelgona helgen 3-5 november

Välkommen till kyrkogårdarna vid Kungsängens kyrka och Västra Ryds kyrka. Vi tänder ljus och vi minns. Kungsängens kyrka, Klockargården och Västra Ryds kyrka är öppna. Gravljus finns att köpa i kyrkorna. Vi firar Högmässor och minnesgudstjänst. På söndagen är det Minneskonsert i Kungsängens kyrka. Välkommen redan tisdag 31 oktober då har vi en Kyrkogårdsvandring på Kungsängens kyrkogård kl 13.30. Programmet för helgen hittar du här!

Olika glasburkar och flaskor fyllda med sylt, saft, gelé och äppelmos. Små handskrivna prislappar sitter på varje burk.

Höstmarknad söndag 8 oktober kl 12.15-14

I Klockargården, Kyrkvägen.35, efter kyrkkaffet. Kom och köp hemmagjord sylt, saft och hembakat bröd. Alla intäkter går oavkortat till Act Svenska kyrkans arbete. Välkommen!

Loppis söndag 19 november kl 12-14

I Klockargården, Kyrkvägen 35, efter kyrkkaffet. Kom och köp begagnade hela och rena saker. Alla intäkter går oavkortat till Act Svenska kyrkan. Välkommen!

Julbasar söndag 3 december kl 12-15

Klockargården, Kyrkvägen 35, efter kyrkkaffet. Händiga händer säljer allt de skapat under året, kom och köp sockor m.m. Alla intäkter går oavkortat till välgörande ändamål. Betalning: Swish eller kontant.

Julgröt efter högmässan söndag 17 december kl 12.

Klockargården, Kyrkvägen 35, efter högmässan som börjar kl 11 i Kungsängens kyrka är det julgröt i Klockargården. Gåva mottages gärna som oavkortat går till Act Svenska kyrkans julkampanj. Välkommen!