Nyheter från Act Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Välkommen till digitalt seminarium om förändringarna av svensk biståndspolitik

Publicerad

För att djupdyka i de pågående förändringarna av svensk biståndspolitik bjuder Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, och Andreas Holmberg, biskop i Stockholms stift, in till ett digitalt seminarium. Under seminariet kommer vi få ta del av den senaste informationen om Sidas uppdrag och vilka konsekvenser de föreslagna förändringarna kan ha för Act Svenska kyrkans partner. Vi kommer få chans att samtala kring hur vi som rörelse kan agera och det kommer självklart finnas tillfälle att ställa frågor. Välkommen att delta vid det en timme långa seminariet antingen den 21 mars klockan 17:30 eller den 27 mars klockan 14:00.

Act Svenska kyrkans samarbete med Sida: Hur fungerar det idag?

Publicerad

Just nu förbereder regeringen och biståndsmyndigheten Sida stora förändringar i modellen för hur Sverige stöder civilsamhällets organisationer i utvecklingsländer. Detta kan få mycket stora konsekvenser för Act Svenska kyrkans partner.

Upprop: Sverige måste rösta ja till lag om företags ansvar

Publicerad

I en värld där 25 miljoner är fast i tvångsarbete, 160 miljoner barn arbetar och 2 400 träd huggs ner varje minut behöver vi reglera företags ansvar för negativ påverkan på mänskliga rättigheter, miljö och klimat. Ändå har Sverige tidigare aviserat att man tänker rösta nej till EU-direktivet CSDDD. När nu en ny kompromiss ligger på bordet vill vi med kraft uppmana Sverige att rösta ja.