Foto: Magnus Aronsson/IKON

Konfirmation

Funderar du på konfirmation? Här hittar du information om konfirmation (konfa) i Istorps pastorat.

Konfirmation

Konfirmation betyder bekräftelse. Den som konfirmeras har lärt sig om sitt dops tro och får bekräfta den. Också Gud bekräftar i konfirmationen, att Gud står fast vid sina löften och inte överger den han tagit emot i dopet. 

Grundstrukturen för konfa-läsning är att Svenska kyrkan i Istorps pastorat (Horred, Istorp och Öxnevalla församlingar) ordnar detta för dig som går i åttan. Vårt mål är att konfa-tiden ska vara rolig och givande. Vanligtvis startar gruppen i början av hösten och ses under året en eftermiddag i veckan. På söndagarna är konfirmanderna med i församlingens gudstjänster, gärna tillsammans med sina familjer. Ett par gånger åker vi till någon lägergård och övernattar. Konfirmationen sker i slutet av våren/maj, om möjligt på Pingsthelgen. 

Alla ungdomar är inte döpta. Det är inga problem att vara med i konfa-gruppen ändå och bli döpt under året. 

Alla ungdomar trivs inte som ”alla andra” i grupp. Vi har ofta haft konfa-undervisning i mindre grupper, eller till och med en ensam person, om det har funnits sådana behov. 

Alla ungdomar bor inte i Istorps pastorat. Om du inte bor i vårt pastorat men ändå vill läsa här är du välkommen att vara med. 

Alla blev inte konfirmerade i åttan. Det är inga problem att bli senare i livet. Kontakta oss om det finns en längtan efter detta.

Alla ungdomar i Istorps pastorat som konfirmeras gör det inte i församlingen. En del åker på konfa-läger. Vill du som gör läger-konfa vara med oss under året, är du välkommen att vara det.

Har du frågor kring pastoratets konfa-undervisning, får du gärna kontakta kyrkoherde Daniel Wihlborg (072-218 09 83). Ordinarie ledare är Fredrik Borglin (präst, 072-218 09 82) Emma Ekengren (ungdomsledare, 070-271 58 63).