Volontärarbeta i församlingen

Nedan hittar du information om de olika typerna av volontärarbete som vi erbjuder. Du kan själv välja mellan att delta kontinuerligt i en verksamhet eller vid speciella insatser. Längst ner på sidan hittar du en intresseanmälan där du skriver vilken/vilka delar du är intresserad av att delta i samt hur ofta du har möjlighet att hjälpa till.

Volontärarbeta i våra kyrkor och kapell

Kyrkvärdar

Som kyrkvärd är du en del av gudstjänstlivet i församlingen och hjälper till både före, under och efter gudstjänsten. Det handlar bland annat om att förbereda agendor och psalmböcker, gå med i processionen, ta upp kollekt, servera kyrkkaffe och delta i samtal. Gemensamt har vi ansvar för att alla som kommer till kyrkan känner sig välkomna och får en gott bemötande oavsett om man är ny eller trogen gudstjänstfriare.  Du som vill bli kyrkvärd är intresserad av Svenska kyrkan och den lokala församlingen. Alla kyrkvärdar väljs av kyrkorådet. Du förväntas vara döpt och konfirmerad enligt Svenska kyrkans ordning – eller likvärdigt.

Du hittar samtliga av våra kyrkor och kapell här!

Konsertvärdar

Våra konsertvärdar finns på plats vid större evenemang i våra kyrkor. De hjälper besökare att komma på plats, att kontrollera eventuella biljetter i ingången samt hälsar välkommen och tackar artisten.

Lunchvärdar

Vår lunchvärdar hjälper till att servera och duka inför vår sopplunch som serveras i samband med lunchkonserten på onsdagar 12.10-13.00 i Sofia Albertina kyrka. Lunchvärdarna arbetar två och två, cirka en gång i månaden per par. Tiderna som gäller är ca. 11.00-13.30.

Internationella gruppen

Den internationella gruppen är för dig som på ett eller annat sätt vill engagera dig i internationella frågor. Vårt arbete inkluderar flera olika områden:

Foto: Magnus Aronson /Ikon

Under fastan och advent- och jultiden pågår insamling till Svenska kyrkans internationella arbete som bedriver hjälparbete runt om i världen. Vi gör vad vi kan för att samla ihop pengar i kollekter, insamlingar, försäljning med mera. Här finns det stort utrymme för dig att komma med förslag och tankar på vad vi kan göra.

I Landskrona möts hela världen, därför jobbar vi aktivt också på att hela världen kan mötas. SamLa Kvinnor är en del av detta arbete. Du kan också engagera dig för att arbeta med ensamkommande unga eller med det viktiga arbetet att påverka samhället i stort. 

Läs mer om internationella gruppen här!

Intresseanmälan volontärarbete

Grundkurs i kristen tro

Eftersom vi inte kan träffas som normalt har vi bestämt att göra en distanskurs i kristen tro för dig som arbetar som volontär i kyrkan. Självklart kan även vem som helst ta del av materialet.