Foto: Ola Johansson

Lediga jobb i Arjeplog Arvidsjaurs pastorat

100% Administratör, ekonomi och förvaltning

I hjärtat av Lappland, mellan kust och fjäll i Lappland, med närhet till fiskrika sjöar och vidsträckta hjortronmyrar ligger Arjeplog Arvidsjaurs pastorat i en bygd som präglas av både nybyggaranda och samisk tradition. Vi som bor här uppskattar det lilla sammanhanget med närheten till natur och friluftsliv och den möjlighet till gemenskap med andra som det lilla samhället ger. 

För oss som arbetar i pastoratets bägge församlingar innebär det att vi betonar samverkan, både inom arbetslaget och i relation till samhället i övrigt. Vi vill vara med och skapa goda mötesplatser för församlingsborna och tillsammans jobba för Guds rikes utbredande i vår bygd. 

Till vårt arbetslag söker vi nu…

100% Administratör, ekonomi och förvaltning

Tjänsten innehåller uppgifter som rör ekonomi- och förvaltningsfrågor i hela pastoratet (Arjeplog- och Arvidsjaurs församlingar). Pastoratet har avtal med Svenska kyrkans Löne- och Ekonomiservice, samt Kanslistöd gällande programvaror och digitala tjänster. Tillsammans med Kyrkoherden ingår tjänsteinnehavaren i ett mindre team med ytterligare två administratörer som främst ansvarar för lokal kommunikation och bokningar av kyrkliga handlingar. Placering kan diskuteras beroende på sökandes önskemål.

TJÄNSTENS INNEHÅLL I KORTHET

  • Ekonomi: Granska, sammanställa och bearbeta underlag som rör fakturor, budget mm. Personal och löneadministrativa uppgifter för anställda både i den grundläggande kyrkliga verksamheten och för kyrkogårds- och fastighetsförvaltningens personal.
  • Förvaltning: Administrativt stöd i begravningsverksamheten. Arkiv- diarie- och GDPR-frågor samt sekreterarfunktion i förtroendemannaorganisationen.

DU SOM SÖKER TJÄNSTEN

  • Har relevant utbildning för de uppgifter som definierats ovan samt erfarenhet av liknande uppdrag
  • Har god samarbetsförmåga och är öppen för samverkan över olika professionsgränser
  • Är väl organiserad i sitt arbete och beredd att ta ansvar i nya sammanhang
  • Är medlem i Svenska kyrkan och känner sig hemma i en kyrklig kontext

FÖR TJÄNSTEN GÄLLER

Körkort. Församlingen har en tjänstebil för resor i tjänsten. Ansökan med CV, relevant meritförteckning, kort personligt brev och referenser skall vara oss tillhanda senast 12 maj 2024. Märk ansökan ”Pastoratsadministratör”.

Tillträde enl. överenskommelse.

Ansökan skickas antingen via mejl till: mats.bjork@svenskakyrkan.se

eller per post till:

Arjeplog-Arvidsjaurs pastorat
Skillnadsgatan 27
933 31 Arvidsjaur

Upplysningar om tjänsten:

Kyrkoherde Mats Björk 0960-478 02 eller mats.bjork@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare (VISION): Elisabeth Asplund 0910-78 79 87 eller elisabeth.asplund@fv.vision.se

Kyrkorådets ordförande: Per-Erik Karlsson 070-516 17 06 eller per.erik.karlsson@outlook.com