Lediga tjänster

Nu söker vi en präst, en kyrkomusiker och en kyrkvaktmästare. Läs mer här. Här kan du också läsa om olika profilyrken inom Svenska kyrkan.

Aktuella tjänster

Komminister, 100%

Västkustpastoratet Torsby i Kungälvs kommun, Göteborgs stift, söker en komminister. Är du präst och vill arbeta med människor i alla åldrar, kan predika på vår tids språk och vill värna alla människors lika värde - då är detta en tjänst för dig! Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2024.

Kyrkomusiker/musikpedagog, 100%

Västkustpastoratet Torsby i Kungälvs kommun, i Göteborgs stift, söker en kyrkomusiker för att utveckla och leda pastoratets musikarbete. Du som är kantor eller motsvarande och tillsammans med arbetslaget vill skapa mötesplatser där alla är välkomna är den person som vi söker. Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2024.

Kyrkvaktmästare, 100%

Västkustpastoratet Torsby pastorat i Göteborgs stift söker en vaktmästare, tjänsten är på 100% och tillsvidare. Vi ser fram emot din ansökan, senast 17 april 2024!

Läs om Svenska kyrkans profilyrken:

Att bli präst

För att bli präst krävs att du har en magisterexamen i teologi eller religionsvetenskap och att du antas som prästkandidat i ett stift. Därpå följer ett års avslutande studier vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Närbild på någon som bär ett diakonemblem.

Diakon

Brinner du för alla människors lika värde? Vill du bidra till bättre möjligheter för de som befinner sig i kris? Vill du dela din tro och ditt sociala engagemang med andra? Då kan diakonyrket vara något för dig.

Någon i svart kavaj spelar orgel.

Kyrkomusiker

Lockas du av musikens många uttryck i gudstjänster, konserter, instrument eller sång? Vill du vara ledare i Svenska kyrkans största frivilligverksamhet – körer för stora och små? Är du intresserad av pedagogik och möten med människor i både glädje och sorg? Gillar du att spela orgel? Kyrkomusikeryrket är omfattande och spännande.

Församlingspedagog

Skulle du vilja arbeta med barn, unga och familjer? Gillar du att tala om både livets mening och skoskav? Känns ungas situation angelägen för dig och skulle du vilja vara deras stöd i skolan och på nätet? Vill du undervisa och förnya kyrkans lärande? Då kan församlingspedagogyrket vara något för dig.

Välkommen till Svenska kyrkans utbildningsinstitut

- här kan du utbilda dig till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst