Mat och dukning

Bjud på en ekologisk meny eller buffé, gärna vegetarisk, eftersom köttproduktion
kräver mer av jordens resurser. Servera ekologiska drycker till. Istället för vatten på flaska, ställ ut kannor med isvatten på borden. Är det man serverar dessutom
rättvisemärkt, vet man att produkterna är producerade under bra arbetsförhållanden.

Ordnar ni festen själva, låna, hyr eller köp second hand porslin, glas och bestick. Om ni, trots allt, av praktiska skäl, bestämmer er för att använda engångsartiklar, se till att de är komposterbara.

Använd er kreativitet när det gäller dukning och bordsdekorationer. Som dukar kan man t.ex. använda gamla spetsgardiner, lakan eller något liknande. Utnyttja naturens resurser efter säsong för att smycka borden, t.ex. stenar, kottar, grenar, blommor, bär, vackra höstlöv, grönsaker, frukter, örter i krukor etc. Bara fantasin sätter gränsen för hur fantastiskt det kan bli!