En kvinnlig präst skvätter dopvatten på en liten flickas panna. Föräldrarna står bakom.
Foto: Jesper Wahlström /Ikon

Webbokning - dop

Här är ni välkomna att skicka en bokningsförfrågan direkt från vår hemsida. För att boka en doptid i Vrångö, Brännö eller Asperö kyrka är ni välkomna att ringa till oss.

Vuxendop

Kyrkan välkomnar alla att döpas. Barn, ungdom, vuxen spelar ingen roll. Vill du som vuxen döpas, ring gärna expeditionen för att boka. 

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID FÖR DOP DIREKT HÄR PÅ WEBBEN

  • Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. OBS! Webbokning är under uppbyggnad, om den tid ni önskar inte kommer upp - ring expeditionen för att dubbelkolla. 
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
  • När er bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Först då ni fått en bokningsbekräftelse från oss är bokningen definitiv. När bokningen har bekräftats kommer prästen att kontakta er inom kort.
  • Hyra i samband med dop kostar 639kr, som faktureras i efterhand. Om ni bokar lokal för dopkalas via webben var uppmärksam på informationsfoldern som bifogas bokningsbekräftelsen, där finns upplysning bl a om hämtning/lämning av nyckel och annan viktig information.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning (se bilder och alternativ nedan). I vissa av församlingarna finns flera olika klänningar, ange då under Övriga önskemål vilken klänning du vill låna. 
  • Det går att boka tid för dop via webben senast två veckor före doptillfället. Hittar ni ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka/plats eller har andra önskemål går det alltid bra att kontakta oss per telefon eller mejl.

Vid frågor kontakta oss på 031-731 64 50 eller vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se 

Med reservation för eventuella ändringar gällande bemanning (präst och musiker)

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här (länk)

Dopklänningen i Näsets församling

Näsets församlings dopklänning ser du här. Den går bra att låna vid dop!

Dopklänningar i Tynnereds församling

Här kan ni se vilka dopklänningar vi kan erbjuda i Tynnereds församling.

Dopklänningar i Västra Frölunda församling

Fem olika fina dopklänningar finns att välja på. Se bilder här.

Dopklänningar i Älvsborgs församling

Fyra fina klänningar finns att se här.

Mer om dop här

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop

Dopet är den största gåvan! Löftet om Guds omsorg gör dopet till en kraftkälla, för den kärlek som vi själva tar emot i dopet kan vi förmedla vidare. Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Läs mer här!