Våra fantastiska körledare

Musiken har en central plats hos oss i S:t Johannes församling och vi låter den ta stor plats i våra gudstjänster. Älskar du att sjunga? Varmt välkommen till oss. Vi har fem otroligt begåvade körpedagoger som med glädje kommer utveckla din sång till nya höjder.

Fördelen att sjunga i kör, utöver gemenskapen, är att deltagarna inte behöver
vara superduktiga med fina soloröster. Här bygger vi istället en gemensam
röst, där vi tar hjälp av varandras unika toner och styrkor. I S:t Johannes församling satsar vi också mycket på musiken och körerna sjunger alltid med kompband på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt. Körrepetitionerna byggs upp liknande ett träningspass, med uppvärmning av rösten, kroppen och andningen före själva repertoaren. Vi sjunger och blandar olika låtar och stilar.

» Här flödar sångglädjen «

Musik i dagens samhälle kan ofta förknippas med att lyckas, att vara duktig,
att få applåder… Men vi ser på musiken som en fantastisk vän, ett sätt att umgås, ett sätt att minska sin inre stress, ett sätt att jobba med mod och att våga ta och ge plats.

Ingemar Berglind - har alltid varit intresserad av musik, pedagogik och teologi. Musik och människor ger honom energi och livsglädje! Kanske är det därför han är så uppskattad i församlingen! Ingemars bästa tips för den som vill utvecklas som musiker är att ”dricka ur källan”, kanske genom att sjunga i körer, spela i orkester eller band, vara solist eller instrumentalist – på olika nivåer och genrer. Låt tusen blommor blomma!

Maria Sandell – Sång, musik och dans har alltid varit en stor del av Marias liv. Hon har ett stort hjärta för att leda barn och gospelkör. Hon skriver mycket musik och har gett ut två soloskivor med bönesånger men framförallt skriver hon för barnkörer som ges ut under artistnamnet Köräventyret. Hon har alltid älskat körsång och gör det lika mycket än idag. Att bygga en gemenskap med sång, hopp och livsglädje som röd tråd tycker hon är en stor förmån. 

Hilda Dahlberg – brinner för att mötas och sjunga tillsammans med barn och vuxna i alla åldrar. Hon jobbar bland annat med vår öppna barnverksamhet på torsdagar med sång, lek och rörelse. Hilda är utbildad musikalartist och har tidigare även jobbat med barndans/teater. Hon kombinerar jobbet i församlingen med frilansliv inom musik och sång.

Filip Södervall – studerar till kyrkomusiker vid Kungliga Musikhögskolan och tar till hösten 2023 över som ledare för S:t Johannes Nya Kammarkör. Han har alltid haft ett starkt körintresse och vill nu ta vid i arbetet med att göra kören till en ensemble på hög musikalisk nivå och med en mycket hög trivselfaktor.

Jill NordinFörutom att arbeta som frilansande artist, musiker och låtskrivare så jobbar Jill även som lärare på Rytmus musikgymnasium och hos oss som körledare. För henne är musiken ett sätt att nå människan bakom, musiken blir en ram inom vilken vi kan samtala, öppna upp och vara kreativa. Att se och hjälpa människor växa, sträcka på sig, lära sig stå för sina val samtidigt som vi ständigt tränar på ödmjukhet och kreativitet i samarbete. Om du skulle vilja hitta hennes egena musik på iTunes och spotify så gör du det under hennes artistnamn Jill Nord.

Sjung med oss

Ett rikt konsertliv, körer för alla i en omfattande musikverksamhet. I S:t Johannes församling satsar vi mycket på musiken och körerna sjunger ofta med kompband på våra gudstjänster, vilket gör det extra roligt.

Musikprogram 2024

Vi bjuder på ett brett utbud av musikevenemang med hög konstnärlig kvalitet. Nedan ser ni vårt konsertutbud för våren 2024.