Några barn sitter i ring på golvet tillsammans med en ledare.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Förskolor

Välkommen till förskolorna Arken, Lingonet och Pärlan. Dessa tre förskolor drivs av Västra Frölunda Pastorat och arbetar i enlighet med Lpfö 18.

Om förskolorna

Förskolan Arken ligger i direkt anslutning till Tynnereds kyrka, förskolan Lingonet ligger i Grevegårdens kyrka och förskolan Pärlan ligger i Näsets kyrka.

Samtliga enheter är små, endast en avdelning, och välkomnar barn mellan 1-5 år. Vi arbetar för att varje barn ska känna trygghet och glädje i förskolan och få goda förutsättningar för inlärning och utveckling.

Vi tror på hög pedagogisk kompetens och har därför minst två utbildade förskollärare och barnskötare i varje förskola. De konfessionella inslag som förekommer i verksamheten är frivilliga och alternativ finns.

Förskolorna har syskonförtur och följer kommunens regler för avgifter (maxtaxa) men har egen kö.

Vill ni veta mer om vår verksamhet eller har frågor vänligen kontakta rektor Catharina Jerlin.

Bilder från förskolorna

    Kontakta förskolorna

    Personal och kontaktuppgifter till Arken, Lingonet och Pärlan.

    Synpunkter?

    För synpunkter och klagomål som berör barngruppen, kontakta i första hand personalen på förskolan (Ulla-Karin på Arken, Johanna på Lingonet och Linda på Pärlan), i andra hand rektorn.

    Om du inte är nöjd efter att ha pratat med personal och rektor kan synpunkter lämnas till Kyrkorådet via vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se

    Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

    Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.