Konfirmandledare

Vad roligt att du vill bli konfaledare! Här nedan finner du information om de olika grupperna och vad som gäller kring ansökan. Kom ihåg att du är bra precis för att du är du. Vi eftersträvar ledargrupper med en bredd av erfarenhet och egenskaper. Välkommen med din ansökan!

Sommarkonfa på Färgengården

Sommarkonfa på Färgengården ses en söndag i månaden samt ett förläger den 23-25/2.  Förträffar är i Christinae kyrka kl. 14-18 sju söndagar: 22/10, 12/11, 12/12, 14/1, 24/3, 21/4 och 19/5

Själva sommarlägret är 15 juni-5 juli med konfirmation i Hemsjö kyrka 7 juli.

Om man söker som ledare till detta läger är det av stor vikt att man kan delta under hela lägret och under konfirmationshelgen i juli, samt att man kan vara med på de flesta förträffarna och förläger.

Under lägret kommer man att arbeta varierande tider och vara ledig ca två dagar per vecka. I arbetet jobbar och bor man på gården, när man är ledig är man ledig två nätter och lämnar gården för att få ut sin vila. Dina arbetsuppgifter kommer att variera stort och pendla mellan att hålla andakter och fritidspass, lektionspass och vara nattvakt.

På grund av arbetsbelastning och ansvar ser vi helst att man är minst två årskullar över konfirmanderna. 

Berlinkonfa Stockslycke

Berlinkonfa Stockslycke kommer att starta den 17 oktober och träffas varje tisdag i Stockslyckekyrkan kl. 16-18. Gruppen kommer även att åka på ett läger den 26-28 januari och den 17-19 maj.

Berlinresan sker 2-5 april. Konfirmationen är i Hemsjö 25 maj.

Berlinkonfa Hemsjö

Berlinkonfa Hemsjö kommer att starta den 19 oktober och träffas varje torsdag i Annexet Hemsjö kl. 16-18:00. Gruppen kommer även att åka på ett läger under vårterminen.

Berlinresan sker 2-5 april. Konfirmationen är i Hemsjö 26 maj.

 

Konfirmandgrupperna behöver en blandad ledargrupp med en variation av egenskaper. Så tveka inte, utan ansök.

Så här ansöker du till konfaledare:

Skriv ett personligt brev som skall innehålla tankar kring följande ämnen:

  • Hur var din egen konfirmandtid och vad tog du med dig från den?
  • Vad tror du att just du, med den du är, skulle tillföra gruppen om du blev ledare? Vilka är dina styrkor och svagheter?
  • Om du är ledare i någon verksamhet, hur är du som ungdomsledare? Eller om du inte är med i någon grupp, hur tror du att du skulle vara som ungdomsledare?
  • Hur ser din tro ut just nu?
  • Vilken eller vilka grupper vill du vara ledare i?
  • Övrigt
  • Namn, mejladress, mobilnummer och personnummer

Maila in ansökan senast torsdag 30 september till jonas.liljeblad@svenskakyrkan.se

Varma hälsningar från Jonas, Sam, Filip, Nina, Britt, Magda, Jan.