För vuxna

Våra körer

Nordanstigs kyrkokör samt musikgrupp för barn och unga.

Forest Church – Kyrkan i skogen

Många människor upplever sig komma i kontakt med någonting större än de själva, ofta när de är i naturen. Känslan av att det verkligen finns någonting mer. Tillfällen av helighet och vördnad för någonting utanför våra vanliga sinnen. Kyrkan i skogen är ett sätt att söka detta någonting tillsammans med andra.

Andra av oss har en tydlig tro på Gud – men vill lära känna honom mer, vill umgås på fler sätt än de vanliga gudstjänsterna i kyrkan. Många önskar andlig fördjupning tillsammans med andra människor som delar tron. Kyrkan i skogen är inte bara en vanlig gudstjänst utomhus, det är ett sätt att söka spår av Gud i Guds egen skapelse. Lära känna Gud, inte bara genom bibeln, utan genom att lära sig mer om naturen.

Kyrkan i skogen vill skapa en gemenskap, men även kunskap och fördjupning i kristen tro. Inte bara i naturen - utan tillsammans med naturen.

Vi studerar, lyssnar på föreläsningar, umgås, mediterar, äter, firar mässa, pysslar och testar nya grepp samtidigt som vi njuter i skogen. I tystnad och i samtal, i allvar och i lek – allt tillsammans med varandra och Gud. Programmet innehåller olika programpunkter under hela dagen som passar både vuxna och barn.         

Vi är framför allt utomhus, så kläder efter väder. Vi fikar, lagar och äter lunch tillsammans.

Forest Church är ett nyskapande kyrkligt koncept som startat i Wales. Vi i Nordanstigskustens församling har kommit i kontakt med detta genom våra vänförsamlingar.

Information: Anna-Karin Björk 0652-747305

En bild som visar utomhus, gren, växtlighet, jungel

Automatiskt genererad beskrivning

Frukostcafé i Harmångers kyrka.

Varannan söndag ojämna veckor innan högmässan Kl.09.00-09.45.