En trädgårdsarbetare planterar blommor.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ideell i Västra Frölunda församling

Vill du vara med och göra en viktig insats för en medmänniska? Vill du möta människor och göra skillnad? Vill du vara en medarbetare i församlingens arbete för Guds rike? Välkommen att bli ideell och medarbetare i Västra Frölunda församling!

Nya testamentet i Bibeln talar om att det är kyrkans folk som står i centrum när det gäller att visa på församlingens uppdrag i världen. Alla i kyrkan är lemmar i en och samma kropp där alla behövs lika mycket. Församlingslivet är ett därför ett gemensamt arbete för medlemmar, förtroendevalda och anställda.

I vår församling finns det flera områden att engagera sig ideellt. Präster, diakoner och andra anställda kan göra en del för att exempelvis bryta ensamhet eller ge stöd till människor på olika sätt. Men inte sällan är det den enskilde medmänniskan som kan göra hela skillnaden. 

Har du ett engagemang för klimatet och vill arbeta för en hållbar framtid? 
Du behövs! Vill du vara med? 
 
I Västra Frölunda församling finns möjlighet att engagera sig ideellt och göra en positiv skillnad för klimatet - ett utmärkt sätt att träffa andra människor med liknande intressen. Tillsammans kan vi hjälpas åt, lära av varandra och oavsett vem du är kan just du bidra med dina kunskaper!  

Gillar du att baka? 

Efter söndagens gudstjänst fortsätter gemenskapen med fika i församlingshemmet. Tillsammans bakar vi och skapar förnyelse av det traditionella med endast ekologiska val.   

Second hand

Ett enkelt sätt att göra stor skillnad för miljön och för medmänniskor! Ett bra alternativ för en hållbar och medveten konsumtion är att handla second-hand. Besök gärna vår second-hand-butik i församlingshemmets bottenvåning, där vi ger skänkta kläder en ny chans. Butiken drivs med hjälp av ideella medarbetare. Intäkterna går till pastoratets Diakonimottagning som använder pengarna till bland annat gemenskapsresor för barnfamiljer och daglediga. 

Sopplunch och gemenskap

Onsdagarnas Sopplunch är vegetarisk och lagas enbart på ekologiska råvaror. Var med och duka, läs förbön eller kavla upp ärmarna vid diskmaskinen – tillsammans skapar vi en trevlig dag!  

Odlar- och skaparglädje i kyrkparken

I vår stora park intill kyrkan finns gott om möjligheter för dig som tycker om att odla. Församlingen strävar för att bli egenförsörjande av altarblommor och samtidigt värna om den biologiska mångfalden. 

Hör av dig till Ulrica Espenholt, diakon om du tycker att det verkar spännande och kan vara något för dig, så får du mer information.

 

Kontakta Västra Frölunda församling

Personalen och deras kontaktuppgifter