Västra Frölunda församling

Välkommen till Västra Frölunda kyrka och församlingshem! Detta är en församling som vill vara en växtplats, där omsorg och kärlek strävar efter att inkludera och stärka människor. En plats som är öppen för alla och där tydligheten finns i evangeliets budskap om Jesus Kristus. 

Aktuellt i församlingen

Konfirmation 2024/25

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2010.

Vårgudstjänst med traditionsenlig revelj

Torsdag 9 maj på Kristi himmelsfärds dag firar vi gudstjänst med brasskvartett.

Intåg i sommarhagen

Vårkonsert söndag 19 maj 18.00 i Västra Frölunda kyrka.

Ta en paus

Behöver du ta en paus? Välkommen in! Torsdagar 14.00-18.00 i Västra Frölunda kyrka.

Frölunda Frivilligcentral-M43

På M43 i Västra Frölunda församlingshem, pågår en mängd olika aktiviteter under veckans alla dagar. Frivilligcentralen vill vara en mötesplats för alla. Caféet är öppet tisdag-torsdag 11.00-15.00.

Second hand-butik

Second hand-butiken i Västra Frölunda församlingshem har öppet tisdagar och torsdagar 10.00-15.00. Välkommen att fynda kläder och skor till låga priser. Nu vårrea!

Råd och stöd - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala omsorg och arbete. Mer information om vilket stöd du kan få, och kontaktvägar finns på denna sida.

Ing-Marie hittade sin plats

Arbetsträning ledde till nya uppgifter, gemenskap och konfirmation. Lär känna Ing-Marie Nilsson som engagerar sig ideellt i Västra Frölunda församling.

Vardagsaktiviteter i församlingen

Aktiviteter

Var dag i kyrkor och församlingshem! Lek, samtal, gemenskap och musik - aktiviteter för alla åldrar.

Gudstjänst

Gudstjänsten är kyrkolivets centrum och hela församlingens gåva och ansvar. I kalendern finns information om tid och plats för veckans gudstjänster.

Kontakta Västra Frölunda församling

Personalen och deras kontaktuppgifter

Om Västra Frölunda församling

Västra Frölunda församlings vision är ”… en öppen och tydlig kyrka, där man kan vila och växa.” Församlingslivet har en diakonal prägel, med satsning på både nytänkande och tradition.

Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

Expeditionen - kontakta oss

Västra Frölunda pastorats fem församlingar har en gemensam expeditionen. Här bokas dop, vigsel, begravning samt lokaluthyrningar. Vi svarar på frågor och försöker hjälpa dig med ditt ärende.  

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad som händer i församlingen och Västra Frölunda pastorat?

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev här

Du behövs i Västra Frölunda församling

En trädgårdsarbetare planterar blommor.

Ideell i Västra Frölunda församling

Vill du vara med och göra en viktig insats för en medmänniska? Vill du möta människor och göra skillnad? Vill du vara en medarbetare i församlingens arbete för Guds rike? Välkommen att bli ideell och medarbetare i Västra Frölunda församling!

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.