Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Dop, bröllop & begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Dop

Dopet är den största gåvan! Löftet om Guds omsorg gör dopet till en kraftkälla, för den kärlek som vi själva tar emot i dopet kan vi förmedla vidare. Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Läs mer här!

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. För mer information se här.

En kvinnlig präst skvätter dopvatten på en liten flickas panna. Föräldrarna står bakom.

Webbokning - dop

Här är ni välkomna att skicka en bokningsförfrågan direkt från vår hemsida. För att boka en doptid i Vrångö, Brännö eller Asperö kyrka är ni välkomna att ringa till oss.

Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

Expeditionen - kontakta oss

Västra Frölunda pastorats fem församlingar har en gemensam expeditionen. Här bokas dop, vigsel, begravning samt lokaluthyrningar. Vi svarar på frågor och försöker hjälpa dig med ditt ärende.  

Elva kyrkor

Mer om kyrkor och församlingshem.