"Mänsklig värme och andlig kontakt"

Under augusti och september månad lyfter Västermalms församling det diakonala arbetet. Vi har samlat några berättelser från människor i församlingen. Berättelserna representerar sådant som diakoner dagligen möter i sitt arbete.

Kyrkans diakonala uppdrag handlar om socialt arbete, på Kristi uppdrag. ”Diakoni är uppdraget till kyrkan grundad i Kristi kärlek, att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer”.

Mänsklig värme och andlig kontakt

Och jag fick också all den mänskliga värme och andliga kontakt som fått mig att nu se positivt på framtiden.

När jag som bäst behövde en medmänniska fanns diakonerna där! Som ensamstående pensionär på 70+ var Västermalms församlings diakoner den hjälp jag behövde när jag hade det svårt att klara av min livssituation. Och jag fick också all den mänskliga värme och andliga kontakt som fått mig att nu se positivt på framtiden.

 

En länk vidare

Församlingens diakoner kan ge stöd till dig i livets olika situationer bland annat genom samtal och de har tystnadsplikt. Diakonerna är också en länk vidare mellan olika vårdinstanser, organisationer och myndigheter-de ger en röst åt dem i samhället som är extra utsatta.

Västermalms församling erbjuder en miljö där människor kan hitta sin förmåga att växa vidare*. Vi har gåvor som har skänkts och stiftelser som vi förvaltar till behövande i församlingen. För dig som är folkbokförd i Västermalms församling finns det möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd. Vi träffar alla som ansöker och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan.

Ibland ställs vi inför nya utmaningar eller svåra val i livet. Ibland försöker vi bara få ihop tillvaron. Det finns stunder när vi behöver någon att samtala med. I församlingen finns det utrymme för samtal med någon som har tid att lyssna.

Du når diakonerna i Västermalms församling på telefon 08-650 49 00.

*Församlingen erbjuder dig olika platser för att skapa inre harmoni genom våra samtalsgrupper, föreläsningar (föreläsningar på tisdagar om kristen tro eller föredrag som berör våra liv), stilla mässor, retreater, meditationer och rum för bön och återhämtning. Soppluncher på Arbetargatan. Välkommen in till vårt café i S:t Görans kyrka på tisdagar för att umgås, prata och fika. Där finns det möjlighet till enskilt samtal, att tända ljus eller sitta i stillhet. 

Utställning

Under vecka 35 kan du se utställningen med alla bilder och texter i S:t Görans kyrka.