Leva vidare

För dig som förlorat en livskamrat eller nära anhörig/vän

Sorgen och gråten behöver tid.
               Och tar tid.
I samtal stöttar vi varandra i att leva vidare.

Att förlora sin livskamrat, förälder eller ett barn förändrar livet för alltid. Vi står inför en ny situation i livet, både känslomässigt och praktiskt. Hur orkar jag gå vidare? Var kan jag hitta kraften? Vad händer med mig?

Det finns inga givna svar och varje människas sorg är unik. Sorg kan inte jämföras, men att få dela tankar och erfarenheter med varandra kan ändå vara en hjälp. Att möta andra som känner igen det man själv går igenom kan göra sorgen lättare att bära. Att dela både sorgen och glädjen, tankar kring det som varit, nuet och framtiden, kan vara steg på vägen vidare. 

Samtalsgruppen Leva vidare vänder sig till dig som förlorat en livskamrat eller nära anhörig och det bör ha gått cirka tre månader sedan dödsfallet innan du deltar. Du får bäst behållning om du deltar alla gånger. Det är särskilt viktigt att vara med vid första tillfället.

Samlingspunkten Livbojen vänder sig till dig som deltagit i en Leva vidare-grupp, eller som haft intresse för att vara med men inte fått till det - eller hittar hit ändå. Vi möts kring sorg och saknad men med fokus på hur livet går vidare.

Samtalgruppen Leva vidare

Vi möts ca två timmar vid 5-6 tillfällen samt en återträff. Ny grupp startar vanligtvis i september respektive februari. Samtalsgruppen är kostnadsfri.

Våren 2024 träffas Leva vidare-gruppen i Militärhemmet, Stortorget 1, alldeles bakom Fredrikskyrkans kor. Första träffen är 6 februari kl 17.30 - cirka 19.30. Vi serverar kaffe och smörgås. Anmäl gärna intresse - med namn och telefonnummer - till Annika senast fredag 2 februari.

Samlingspunkten Livbojen

Vi möts, utan anmälan i förväg, ungefär en kväll i månaden vår och höst, till gemenskap under två timmar. Samlade kring fika och med anledning av vår sorg och saknad delar vi hur det är att leva vidare och vad vi möter på vägen. Samlingspunkten är kostnadsfri.

Livbojen är en möjlig fortsättning efter Leva vidare-grupp eller liknande och för dig som ville men inte kunde delta i gruppen. Livbojen är också en möjlighet för dig som levt en längre tid med sorg och saknad och söker ett sammanhang att möta andra i samma situation.

Våren 2024 möts Livbojen kl 18-20 i Kungsmarkskyrkan, Sunnadalsvägen 4, följande måndagar:18 mars, 15 april och 13 maj.

Du är välkommen att höra av dig med en intresseanmälan och med frågor! Kanske för att höra om Leva vidare-grupp eller Livbojen passar bäst för just dig.

Du är också varmt välkommen att höra av Dig om du önskar enskilt samtal med diakon eller präst.