Foto: Magnus Aronson /Ikon

Samtal och stöd

Vi finns för dig. Samtalen kan röra allt, stort som smått. Kanske funderar du på något i din livssituation eller något som rör din tro.

Boka ditt samtal

För att boka ett samtal kan du kontakta någon av våra präster eller vår diakon direkt per telefon, sms eller e-post. Samtalen är kostnadsfria. Kontaktuppgifter hittar du under ”Medarbetare” längst ner på sidan.

Stöd i sorgen

Sorgen är en naturlig del av livet, men i vårt samhälle kanske sorgen inte alltid får ta den tid och plats som skulle behövas. 

När man förlorat någon som står en nära förändras hela ens tillvaro på ett mycket genomgripande sätt. Det gör ont och kan ta tid innan man på nytt tycker sig hitta fotfäste i tillvaron. Då kan det vara skönt och läkande att dela med sig av sina känslor, tankar och erfarenheter till någon annan. 

Vi erbjuder dig som förlorat en närstående att i samtal med diakon/präst, eller i grupp tillsammans med andra, bearbeta din sorg.

Sorgegrupp 

Vi bjuder kontinuerligt in de som under året mist sin livspartner till att vara med i en samtalsgrupp. Vi har grupper två gånger per år och inbjudan kommer ca 3-6 månader efter dödsfallet, ibland något tidigare eller senare. Du blir inbjuden både brevledes och med personligt samtal. 

Utmärkande för kyrkans själavård

  • Den är till för ALLA som vill.

  • Den är gratis.

  • Prästerna har absolut tystnadsplikt och diakonerna en tystnadsplikt som motsvarar socialarbetares eller vårdpersonal.

  • Fokus är konfidenten (den som kommer för samtal), det är dennes frågor, berättelse och svårigheter som är det betydelsefulla.

  • Man behöver inte vara troende - men man får ta risken att man kan bli.