Vad funderar du på? 😇

Vad funderar du på? 😇

Alla människor har
frågor och funderingar.

Alla människor har
frågor och funderingar.

Men trots att alla går runt och funderar är det lätt att ibland känna sig ensam i sina tankar.

Men trots att alla går runt och funderar är det lätt att ibland känna sig ensam i sina tankar.

För många blir konfirmationen en chans att testa sina åsikter och värderingar.

För många blir konfirmationen en chans att testa sina åsikter och värderingar.

Ett minne för livet

På konfirmationen får du lära känna andra, men kanske mest dig själv. Du får fundera på vad tycker om alla möjliga frågor. Om livet, vänskap, döden, glädjen, kärlek, sorg, ondska, hemligheter. Och vad är Gud? Tillsammans med andra, i en miljö där alla är lika viktiga och älskade för den de är, vågar vi prata om sådant som skaver. Och mitt i allt allvarligt har vi kul. Leker, käkar, ser på film, åker på läger, fikar, sjunger och spelar, fördjupar oss i något intresse. Eller som en konfirmand sa, man blir lite mer sig själv.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

Våra grupper

Gamingkonfirmander

Gaming är gruppen för alla som är intresserade av spel, TV-serier, film och anime. Vi söker äventyr och utforskar roller och karaktärer i olika spel och miljöer. Vi funderar på godhet och ondska, meningen med livet, kärlek och vänskap – i vilken värld vi än befinner oss.

Plats

Borgs Klockargård och på distans hemifrån via Discord

Kontakt

Jenny Folkö Witt

Wild and Holy

Alla har en plats, allt har en mening, i en värld full av liv! En helggrupp som ses på Kolmårdens djurpark under våren. Perfekt för dig som gillar djur och natur.

Plats

Kolmårdens djurpark

Kontakt

 Olov Skottheim och Anna Ryding

TacoLov

Vem är Jag? Vad är Gud? Vad är meningen med livet? Vad har Tacos med Gud att göra? Kom och fundera kring detta tillsammans med oss! Denna grupp har en lite kortare konfirmationstid och vid läger är det möjligt att sova hemma.

Plats

S:t Johannes församlingshem

Kontakt

Kristina Schneider

Konfirmander som spelar gitarr.

Enebygruppen 23/24

Vi pratar om Gud, livet, kompisar, kärlek och mycket annat. Samtal, upplevelser och härlig gemenskap! Läger på höstlovet och resa/läger på påsklovet.

Plats

Östra Eneby församlingshem

Kontakt

Margareta Hagberg & Christel Karlsson

Resekonfirmander

Vi träffas , samtalar och utforskar frågor kring livet, Gud, den kristna tron och oss själva. Vi kommer att åka på läger och göra en resa till Oslo på våren.

Plats

Skogängsgården Skärblacka

Kontakt

Johanna Sühl

Konfirmander sitter på en trappa i Bukarest.

Krokeksgruppen 23/24

Tillsammans utforskar vi livets små och stora frågor. Lek och skratt blandat med djupare frågeställningar. Vad funderar du på och vad är viktigt för dig? Vi riktar även blicken utanför oss själva, åker på läger och under våren 2024 åker vi på en spännande resa.

Plats

Orrekullagården, Krokek

Kontakt

Frida Lundstedt Petersson

En pojke med förälder på Svenska kyrkans familjeläktare på IFK Norrköpings match.

Sport och support

För dig som idrottar, har idrottat eller är en supporter passar den här gruppen jätte bra. Jaget & laget – ”Lite mer mig själv”- tanken är att du ska ha roligt och att du ska hitta dig själv och känna dig trygg. Vi åker på läger, utflykter och går på matcher, som t ex IFK och Dolphins.

Plats

Borgs Klockargård (Klockaretorpets centrum)

Kontakt

Nenne Carlson

Backpacker Köpenhamn

En helggrupp full av upplevelser genom musik, resor, samtal och tacos. Det blir ett minne för livet, hoppas vi ses!

Plats

S:t Olai kyrka

Kontakt

Putte Hellberg

Tour Europe

Vi pratar, samtalar, skrattar, upplever och lär känna varandra, den kristna tron, upptäcker världen och oss själva. Vi kommer åka på läger, både i Sverige och Norden.

Plats

Ättetorpskyrkan

Kontakt

Ingvar Sjögerud

Mina kompisar skulle konfirmeras. Det var kul och jag trivdes väldigt bra. Och sen liksom hänga med bra människor, som har ett gott inflytande på en. Här kan alla prata om allt, med alla. Det är inga grupperingar och alla accepteras, precis som de är. Sen är det skönt att lära känna vuxna som inte är ens lärare eller föräldrar.

Nicki

Vi hörde om konfa genom kompisar. Min mamma trodde att jag skulle tycka att det var kul att konfirmera mig. Vi valde Gaming för att det är ett intresse. Det bästa med konfan är att det är roligt. Man får träffa nya vänner. Man får komma ut och göra roliga saker, träffa folk. Det är roligt att vara med alla kompisar.

Dante, Ludwig, Oliwer och Afram

För mig var det en form av grupptryck, men inte från vänner utan från min familj. Alla hade konfirmerats och ville att jag också skulle gå. Så hittade jag Wild and holy som passade perfekt för mig som gillar djur och natur. Och det har varit så bra. Jag har liksom kommit ut ur mitt skal och vågar mycket mer, har bättre självförtroende.

Desiree

Först så valde jag att konfirmera mig för att alla mina andra vänner skulle göra det. Så jag hängde på för det kunde vara en rolig grej. Vi umgås och gör roliga saker och så lär vi oss en del om kristendomen också, men det är lugnt hur mycket det är. Vi pratar om sådant som man kanske inte gör annars. Vi gör en del lekar som värderingsövningar också. Testa det, vi gör mycket roliga grejer!

Jolie

Möt våra konfaledare

Porträttbild på Christel Karlsson.

Christel Karlsson

Porträttbild på Frida Lundstedt Petersson

Frida Lundstedt Petersson

Porträttbild på Jenny Folkö Witt.

Jenny Folkö Witt

Porträttbild på Ingvar Sjögerud.

Ingvar Sjögerud

Putte Hellberg

Porträttbild av Kristina Riessen.

Kristina Schneider

Porträttbild av Margareta Hagberg.

Margareta Hagberg

Johanna Sühl

011-24 11 08

johanna.suhl@svenskakyrkan.se

Porträttbild av Lennart Carlsson.

Nenne Carlson

Porträttbild av Olov Skottheim

Olov Skottheim

Anna Ryding

Har du frågor?

Om du är nyfiken på konfa och har frågor kan du använda formuläret så svarar vi dig snabbt med ett SMS eller mail. (För anmälan, klicka på knappen vid respektive grupp)