Kristen djupmeditation

Meditation kan hjälpa oss att stanna upp, hinna ifatt, och lättare kunna vara närvarande och bättre hantera de situationer vi är i.

Meditation innebär att sitta sig till stillhet. Vi behöver balans i livet, med både vila och arbete. I vår tid har vi ofta för lite av paus. Vi rusar på och missar ofta både oss själva och andra. Meditationen påverkar också kroppen på ett positivt sätt. Den sänker blodtrycket, ger avspänning i axlar och nacke mm. Den är en trygg och långsam metod som både tränar vår uthållighet och minskar stress.

Alla är välkomna med den inriktning man själv vill ge i meditationen, den tro man har eller om man bara vill sitta sig till stillhet.

Vi träffas terminsvis i S:ta Birgittakyrkan varannan måndag kl.19.00 (syns i kalendern på förstasidan). Vill du en introduktion är du välkommen kl 18:45.

Här kan du se en liten film där Barbro Malmström visar hur vi inleder vår meditation:

Meditera till ljudinspelning

Om du vill meditera hemma, kan du använda en ljudinspelning där Barbro Malmström leder meditationen, precis som i filmen här ovan. Till skillnad från filmen omfattar ljudinspelningen hela passet om två gånger 20 minuter, med fyra minuters paus i mitten:

1. Barbro introducerar meditationen.

2. Klangskålen ljuder tre gånger och vi mediterar i 20 minuter.

3. Klangskålen ljuder en gång och vi avbryter meditationen för fyra minuters paus.

4. Klangskålen ljuder tre gånger igen och vi mediterar i 20 minuter till.

5. klangskålen ljuder en gång för att markera att meditationen avslutas.