Konfirmation 2023-2024

Snart kommer med info om höstens konfirmandgrupper och upplägg! Till dig som börjar årskurs 8 är det nu snart dags att skicka in anmälan. Vi erbjuder en grupp som du kan läsa mer om nedan.

Konfirmation är en unik möjlighet att få nya vänner och tala om tro och livsfrågor i en gemenskap med både jämnåriga och vuxna. Konfirmandtiden är en chans att tillsammans få fundera kring saker man annars kanske inte pratar så mycket om: Vem är Gud? Vad händer efter döden? Vad säger Svenska kyrkan? Vad säger Du? Vi är nyfikna på dina tankar och funderingar kring allt mellan himmel och jord!

Grupperna tar upp ungefär samma saker under året, en salig blandning av olika övningar; samtal och diskussioner, lekar, pyssel och film.

Välj den grupp som passar dig bäst utifrån tiderna oavsett vilken församling du tillhör, vardagsgrupp eller helggrupp. Konfirmationen är kostnadsfri.

 

FRÅGOR?

Kontakta Michael Wingårdh.

Prästen håller sin hand på en konfirmands huvud när hon döps.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Konfirmandtiden är ett minne för livet
Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.