Språk

Språket är nyckeln. Inte bara till ordförståelse och grammatik utan också till insikt om det samhälle vi lever i. Här fokuserar vi i första hand på det talade språket och på verktygen språkkurs och språkcafé.

Språket är nyckeln till samhället

Språk är inte bara ordförråd och grammatik. Det ger också kunskap om samhället och det sociala samspelet, den där ”koden” som är så viktig att knäcka för att begripa sig på människor och kultur. Därför är just språkträning så viktig för integration och inkludering. 

I det här verktyget fokuserar vi på det talade, vardagliga språket. Det är viktigt att kunna göra sig förstådd och att förstå vad andra menar och uttrycker. I Sverige är det svårt att få arbete om man inte talar svenska.

Språkkurs på tio lektioner

Det ska vara enkelt att sätta igång. Den här språkkursen är uppbyggd på tio lektioner med olika teman. Deltagarna kan hoppa in i kursen när som helst. Läs mer.

Språkcafé

Språkcafé eller språkträning innebär att man träffas regelbundet, gärna en gång i veckan, med fokus på att kommunicera. Tanken är att mötas som jämlikar och lära av varandra. Läs mer.

Övningsmaterial

Här hittar du förslag på spel, skriv- och samtalsövningar.

Att tänka på

- några goda råd vid alla typer av språkträning.