Onsala församling

Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling

Onsala församling söker diakon, 100%

Bli vår nya diakon och led församlingens diakonala vuxen- och äldrearbete.

Diakonimärke framför Onsala kyrka
Diakoni i Onsala församling Bild: Gunnar Ledwon

Onsala ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg. Här bor cirka 14.000 människor varav 75% tillhör Svenska kyrkan. Här finns en kyrka, ett församlingshem och djurgården Noas Ark. Församlingen har två anställda diakoner. En av dem går i pension våren 2018 och därför söker vi nu en ny kraft som vill arbeta här i vår församling.

Vi söker dig som är diakon i Svenska kyrkan och

• Vill leda församlingens diakonala vuxen- och äldrearbete. Det innefattar bland annat samtalsgrupper, födelsedagsfester, leva vidare-grupper, bussutflykter och annat.
  • Gärna håller andakter på våra äldreboenden samt är församlingens kontaktperson för personalen på äldreboendena.
  • Utövar enskild själavård.
  • Vill finnas med i gudstjänstlivet.
  • Ser samverkan med andra och ideellas delaktighet som en självklar tillgång i församlingsarbetet.
  • Vill synliggöra församlingens diakonala uppdrag i mötet med samhället.
  • Tillsammans med vår andra diakon (vars tjänst riktar sig främst mot familjer, konfirmander och arbetet på Noas ark) bidrar till det gemensamma uppdraget utifrån vår Församlingsinstruktion.

Här finns

• En aktiv församling med goda resurser.
  • Ett driftigt och engagerad arbetslag bestående av anställda, förtroendevalda och ideella i olika åldrar.
  • Ett rikt och omfattande gudstjänstliv präglat av många delaktiga.
  • Ett väl utvecklat diakonalt arbete för människor i alla åldrar.
  • En spännande diakontjänst som väntar på kanske just dig.

Tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis i mars 2018.

Fler upplysningar lämnas av:
Gunnar Ledwon, kyrkoherde, tel 0706-12 57 01
Marie Bergström, diakon och nuvarande tjänsteinnehavare, tel 0706-12 57 05
Henrik Svennberg, kyrkorådets ordförande, tel 0736-00 38 35

Välkommen med din ansökan senast 3 december via e-post till Onsala församling eller Onsala församling, Prästgårdsvägen 16, 439 31 Onsala.