Foto: Johannes Söderberg/SVT

Kyrkokören Bellatrix

Kyrkokören Bellatrix är en kör för dig som vill musicera tillsammans i en trevlig gemenskap. Vi sjunger i huvudsak i olika gudstjänster och högtider i Boda kyrka. 

I höst kommer vi ha ett samarbetsprojekt med kompositören och körledaren Anders Nyberg och stiftsgårdsmusikern Jennifer Ferguson och i vår planerar vi att åka ner till Västerås för att medverka vid Västerås stifts kyrkosångsförbunds 100-årsjubileum.

Lyssna gärna på framträdanden av Kyrkokören Bellatrix på YouTube!

Glädjen i att sjunga tillsammans

Vi är en blandad kör med i nuläget 28 medlemmar i olika åldrar som oftast sjunger fyrstämmigt: sopran, alt, tenor och bas. Kören framträder normalt i tre gudstjänster under våren och tre under hösten, samt en sommar- och en julkonsert vid vilka Boda spelmanslag också medverkar. Man hör oss i huvudsak i Boda kyrka, men vi gör även gästspel på andra platser och vi sjunger både a cappella (utan instrument) och tillsammans med musiker i alla åldrar. Det händer även att vi samverkar med andra körer för större projekt. Vi har flera kördagar då vi repar extra intensivt och/eller ägnar oss åt sociala aktiviteter tillsammans. Vår repertoar spänner från klassisk kyrkomusik och körlyrik över folkmusik till modernare tongångar, ofta hör man orden ”vilken fin musik” yttras av såväl körsångarna själva som av åhörarna! Kyrkokören Bellatrix präglas av en glad, varm och välkomnande atmosfär.

Vi välkomnar nya sångare i alla stämmor, men särskilt i herrstämmorna vill vi ha påfyllning! Notläsningsförmåga är en fördel men inget krav, det är också något vi jobbar med på repetitionerna. I samband med kördagar förekommer även kortare individuella sånglektioner.

Övningssdag och framträdanden

DAG OCH TID Tisdagar kl. 18:30-20:45
PLATS Rättviks församlingshem 
DATUM 
29/8-12/12 2023
9/1-prel. 28/5 2024

Annan rep.tid/lokal:
v. 44 Övar vi i Boda kyrka, på onsdag
v. 48 Boda kyrka
v. 50 Boda kyrka

GUDSTJÄNSTMEDVERKAN
Se lokala annonsbladet RättviksNytt i Rättviks kommun  eller kalendern

FRAMTRÄDANDEN

25 november kl. 18:00 Konsert med Anders Nyberg och Jennifer Ferguson
16 december kl. 18:00
Vi sjunger & spelar in julen
Prel. 1 juni kl. 18:00 Vi sjunger in sommaren

    KÖRLEDARE:

  • Henrik Berg

    Henrik Berg

    Rättviks pastorat med Rättvik, Boda och Ore församling

    Kyrkomusiker, Körledare - Kyrkokören Bellatrix

    Mer om Henrik Berg

    Spelar på gudstjänster och förrättningar, m.m. samt är ledare för Kyrkokören Bellatrix