Foto: Josefin Casteryd /Ikon

Allhelgonahelgen

Nyhet Publicerad

Allhelgonahelgen består av två dagar, lördagen som kallas Alla helgons dag och söndagen som kallas Alla själars dag. Vi tänder ljus och minns de som lämnat oss. Vem minns du?

Det händer hos oss i helgen

2-4  NOVEMBER ÖPPET I ALLA VÅRA KYRKOR 10.00-16.00

S:ta Maria kyrka, Sövestad kyrka, Hedeskoga kyrka, Bromma kyrka, Högestad kyrka, Baldringe kyrka

3 november, österlen lyser

S:ta Maria kyrka håller öppet extra länge i samband med Österlen lyser.Kyrkan öppnar som vanligt klockan 10.00 och hålls öppen fram till klockan 21.00. Här har du möjlighet att i stillhet tända ett ljus eller bara njuta av kyrkans lugn.

alla helgons dag lördag  4 november

• Klockan 10.00-15.00. Nya kyrkogården/Uppståndelsens kapell
    Kaffe och korv i bröd bjuds. Försäljning av gravljus. Visning av krematoriet.
  • Klockan 10.00-16.00. Gamla kyrkogården/Birgittakapellet
    Kaffe och korv i bröd bjuds. Försäljning av gravljus.
  • Klockan 10.00. Bromma kyrka
    HÖGMÄSSA: Änglakören medverkar. Präst: John Nilsson.
  • Klockan 15.00. Uppståndelsens kapell, Nya kyrkogården
    MUSIKANDAKT: Stämningsfull musik med Mikael Ekholm, flöjt och sång, Henrik Lundström, gitarr samt Karolina Strand, sång. Präst: Anna Jerrhag.
  • Klockan 17.00. Birgittakapellet, Gamla kyrkogården

alla själars dag söndag 5 november

• Klockan 11.00. S:ta Maria kyrka
    LJUSGUDSTJÄNST FÖR SMÅ OCH STORA: Ljuständning. Mini- och Musikalkören medverkar. Präst: Inger Appelgren.
  • Klockan 16.00. Sövestad kyrka
    VESPER TILL AVLIDNAS MINNE: Vi läser upp namnen på de i vår församling som har lämnat oss sen förra allhelgonahelgen och tänder ett ljus för var och en. Dan Holmström, klarinett och tvärflöjt. Präst: Jan Wenzelberg.
  • Klockan 18.00. S:ta Maria kyrka
    VESPER TILL AVLIDNAS MINNE: Vi läser upp namnen på de i vår församling som har lämnat oss sen förra allhelgonahelgen och tänder ett ljus för var och en. Åsa Jacobsson, violoncell. Präst: Inger Appelgren. Diakon: Maria Stade.