Foto: Illustration Kent Wisti

Avslutning på Reformationsåret

Nyhet Publicerad

Festhögmässa med ärkebiskop Antje Jackelén, kardinal Anders Arborelius, statsminister Stafen Löfvén, kung Carl XVI Gustaf, körer och musiker som framför nyskriven musik - och vår egen Johanna Andrén! SVT sänder festhögmässan.

Den 31 oktober är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina 95 teser på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Det uppmärksammas under en hel vecka, med gudstjänster, nyskriven musik, öppna föreläsningar och andra evenemang där reformationens betydelse för Sverige står i fokus.

SÖNDAG 29 OKTOBER
kl 11 Högtidsmässa. Jag skäms inte för evangeliet. Nyskriven körmusik av Mattias Sjöberg och Kerstin Dillmar. Collegium Cantorum, Uppsala domkyrkokör, Linnékvintetten, Elin Teilus.

Högtidsmässan leds av Ärkebiskop Antje Jackelén. Övriga biskopar i Svenska kyrkan medverkar, liksom den katolske kardinalen Anders Arborelius och representanter för andra samfund. I gudstjänsten kommer ärkebiskopen att samtala med Jakob Schwartz, Per Svensson, Johanna Andrén m fl.

Representanter från olika delar av samhället

Både kung Carl XVI Gustaf och statsminister Stefan Löfven närvarar, och representanter för näringsliv, universitetsvärlden, idrottsrörelse och nationella minoriteter. Allt för att spegla hur reformationen fortsätter att angå hela samhället.