Skärholmens församling söker kamrer/kanslichef/controller 100 %

Nyhet Publicerad Ändrad

Är du en ekonom som inte silar mygg och sväljer kameler och mogen för nästa steg i din karriär?

Sista ansökningsdag: 19 november 2017

Skärholmens församling omfattar två kyrkor och fyra stopp utmed tunnelbanans röda linje: Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här har religionen en stor betydelse i många människors liv, men majoriteten av dem som bor här tillhör andra kyrkor än Svenska kyrkan eller andra religioner än kristendomen. Många ser dock Svenska kyrkan som sin lokala kyrka. Därför har vi en levande och välbesökt verksamhet.

Vi söker nu en ekonom och administrativt ansvarig på 100 %. Du har förmåga att driva, förvalta och utveckla våra administrativa rutiner. Naturligtvis är du en fena på att upprätta budget, bokslut, löpande bokföring och ta fram prognoser mm. I din roll ingår administrativa rutiner inklusive sekreterarskap i kyrkoråd och utskott. Ett krav är därför att du har en gedigen administrativ erfarenhet och kunskap. En annan viktig uppgift är att verka som en brygga mellan förvaltningen och de förtroendevalda. Här ingår att tillsammans med kyrkoherde och kyrkorådets ordförande bereda ärenden till förtroendemanna-organisationen, d.v.s. driva frågor som är av vikt för verksamhetens utveckling och ta fram alternativ och beslutsunderlag. Du är också ekonomiskt föredragande i arbetsutskott, kyrkoråd och kyrkofullmäktige och ansvarar för utredningar och analyser av skiftande karaktär. Arbete med, erfarenhet av och kunskap om arkivering är önskvärt.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper inom arbetsrätt och personaladministration.

Meriterande:

  • Du har universitetsexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Erfarenhet från förtroendemannastyrd organisation, i synnerhet Svenska kyrkans organisation.
  • Ett flexibelt, rappt och lösningsfokuserat sinnelag.
  • Vi uppskattar även att du har nära till skrattet och kan se humorn i vardagen.
  • Du delar Svenska kyrkans värderingar

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kyrkoherde malin.strindberg@svenskakyrkan.se via e-post eller tfn 08-680 94 36 eller personalutskottets ordförande Kurth Kristensson, tfn 070-3046997

Du skickar din ansökan senast den 19 november via e-post till kyrkoherde malin.strindberg@svenskakyrkan.se.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få höra av dig!