Ung Ledare

Efter konfirmationen kan Du fortsätta som ung ledare i någon av våra verksamheter. Du erbjuder din hjälp och vi erbjuder ledarutbildning m.m.

Att få känna gemenskap och samhörighet. Att man har en trygg punkt i mitt liv. Att vara ung ledare stärker också min tro. Jag känner att jag är en del av något större. Jag får gemenskap, umgänge, nya tankar och idéer och jag får ta del av Gud.

Basunen nr 2, 2021

Vill du bli ung ledare?

Välkommen den 24/8 kl.14.30 till Källan i Vaggeryds kyrka för mer information!

Ledarutbildningen Ung & kallad

I vår kyrka behövs goda ledare och därför finns denna utbildning som stöd till oss i Byarums pastorat. Utbildningen är uppdelad i två steg där det första steget sker på hemmaplan. Steg ett är krav för att vara med som Ung Ledare.

Steg två består av fem kurser som är oberoende av varandra och kan tas i vilken ordning som helst. Dessutom ger steg två unga ledare från olika delar av stiftet en möjlighet att mötas.

​Steg 1

De områden som ingår i steg 1 är Ledarroll, Lekmetodik, Andaktsmetodik och Bibelkunskap. Utöver dessa fyra områden ingår även scouternas webbutbildning Trygga möten.

 

Steg 2

En viktig del i utbildningen är att ungdomarna får träffa andra unga ledare från andra församlingar i stiftet och därför sker steg två på stiftsnivå.  

De ungdomar som gått steg 1 blir inbjudna att följa med på ”Biskopens resa” som går av stapeln Kristi himmelsfärdshelg vartannat år. 

Byarums pastorat har ett mål att bjuda med Unga Ledare på någon form av resa varannat år, för att visa sin uppskattning av det engagemang som ungdomarna visar.