Spånga-Kista församling

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Bli fadderhem åt en ensamkommande ungdom

Stadsmissionen har vänt sig till församlingar för stöd i frågan om fadderhem. Projektet är ett samarbete med Stockholms stad och ska stötta fadderhemmen och ungdomarna i asylprocessen.

Bild: Ahmad Azimi

När ensamkommande ungdomar som sökt asyl i Sverige fyller 18 år blir de av med sitt boende och tvingas flytta till Migrationsverkets boenden i en annan kommun. Att vara fadderhem innebär att du istället upplåter plats i ditt hem under en kortare period så att ungdomen slipper ryckas upp från skolan som ofta är det enda sociala sammanhang de har. Som fadderhem gör du en konkret skillnad för en annan medmänniska.

Stadsmissionen har regelbundna informationsträffar för personer som är intresserade av att bli fadderhem.

Torsdagen den 2 november klockan 17.30-19 på Fleminggatan 113.
Ring på porten- porttelefon B003.
Tisdagen den 6 november klockan 17.30-19 på Fleminggatan 113.
Ring på porten- porttelefon B003.

Läs mer på Stadsmissionens webbplats